Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2D tehnika

Tražimo naftu u Jadranu: Počinje seizmičko snimanje podmorja

nafta
Duško Marušić/PIXSELL
30.08.2013.
u 23:22

Ministar je uvjeren da će Hrvatska nakon provedenog ispitivanja početi izvoziti prirodni plin , dok danas proizvodi 65 posto svojih potreba te da ćemo povećati postotak nafte koji proizvodimo.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je predstavio projekt u sklopu kojeg će tvrtka Spectrum Geo sljedećeg tjedna početi seizmičko snimanje hrvatskog dijela Jadrana 2D tehnikom, piše HRT.

Ministar je uvjeren da će Hrvatska nakon provedenog ispitivanja početi izvoziti prirodni plin , dok danas proizvodi 65 posto svojih potreba te da ćemo povećati postotak nafte koji proizvodimo. Danas proizvedemo samo 20 posto naših potreba za naftom.

\"Rok u kojem se to treba dogoditi je četiri do pet godina od početka prikupljanja seizmičkih podataka\", rekao je Vrdoljak. Brod koji će prikupljati podatke isplovit će iz Zadra sljedećeg četvrtka. Hrvatska neće ništa platiti prikupljanje podataka, dok će Spectrum zaraditi od prodaje podataka zainteresiranim naftnim kompanijama, rekao je ministar.

>>Na Jadranu bi uskoro moglo biti 70 platformi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije