Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Tražimo javnu objavu evaluacije eksperimentalnog programa Škola za život'

HSS-ovci su upozorili na činjenicu da hrvatski obrazovni sustav treba promjene koje hrvatskoj djeci mogu obrazovanje učiniti poželjnim
02. rujna 2019. u 21:51 3 komentara 608 prikaza
Davor Valović
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatska seljačka stranka zatražila je sa skupa u Grabovcu kod Slavonskog Broda javnu objavu evaluacije eksperimentalnog programa "Škola za život", kako bi javnost i stručnjaci mogli procijeniti uspješnost novog kurikula. Ako rezultati ne budu objavljeni ili ako ih nema, to će, kažu, značiti da je obrazovni sustav u rukama žonglera koji eksperimentiraju na hrvatskoj djeci i sebi osiguravaju političke fotelje. 

KURIKULARNA REFORMA Divjak: 'Sve je spremno, ali očekujem da će biti poteškoća'

HSS-ovci su upozorili na činjenicu da hrvatski obrazovni sustav treba promjene koje hrvatskoj djeci mogu obrazovanje učiniti poželjnim i sustav u kojem će učenici na najlakši način upoznati svoje sklonosti i biti spremni za životne izazove.

- Reforma koja se provodila eksperimentalno prošle godine i koja bi od jeseni trebala zaživjeti ne ide u dobrom smjeru. Rezultati evaluacije i testova, koji nisu javno objavljeni, a trebali bi biti, nisu dobri i eksperiment nije polučio dobar rezultat. Još uvijek su rezultati testiranja bolji u standardnom sustavu. Mi želimo da učenici nakon završenog obrazovanja budu zapošljivi na tržištu rada – rekao je Davor Vlaović, zamjenik predsjednika HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije. 

Vlaović je poručio Vladi RH da mora više i aktivnije brinuti o Slavoniji jer "razvikani projekt Slavonija nema vidljive rezultate, nema novih radnih mjesta, a iseljavanje nije zastavljeno". On je poručio kako Slavonija mora ostati žitnica i mjesto gdje se proizvodi hrana, a danas to zbog nesređenog tržišta hrane nije tako. 

- Nedopustivo je da se uvozi godinu dana stara jabuka dok naša stoji na stablu neubrana – naglasio je Vlaović.

Glavni tajnik HSS-a i saborski zastupnik Željko Lenart osvrnuo se na problematiku iseljavanja koja je najizraženija upravo u Slavoniji, a za koju u HSS-u drže kako je rezultat pogrešne politike koja se događa u Hrvatskoj. 

'UČITELJICE, MENE JE SRAM' Ismijali učenika jer je rekao da će biti zidar: 'Došlo mi je da urlam, da vrištim'

- Mladi ne mogu pronaći posao bez stranačke iskaznice i stranačke pripadnosti. Zbog društvene klime koja danas vlada u Hrvatskoj, a ona je nesigurnost, korumpirano sudstvo i policija baš kao i zdravstvo, mladi odlaze – rekao je Lenart te dodao kako HSS želi pravnu sigurnost za sve građane i nekorumpirano sudstvo, jer samo to može zaustaviti daljnje iseljavanje.

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • tariq:

    Ne dao Bog da nam ovi prave reforme..... jake intelektualne snage - Lenart i Vlaović :-(

  • Markos:

    U istinu drugara HSS-ovca smeta samo cinjenica, da je reforma uspjesno dovedena do realizacije.