Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Traži se rješenje za učenike dvije srednje škole oštećene u potresu, u planu najam montažnih objekata

Oštećenja od potresa na pročelju Gimnazije Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
08.07.2021.
u 13:15

Za Gimnaziju bi se montažni objekt unajmio na rok od 12 mjeseci uz procjenu troška od dva milijuna kuna, a za Ekonomsku školu na rok od dvije godine uz procjenu troška od 2,5 milijuna kuna.

Sisačko-moslavačka županija u svoj Plan nabave ubacila je ovih dana otvoreni postupak najma privremenih montažnih objekata za Gimnaziju Sisak i Ekonomsku školu Sisak.

Kako doznajemo, riječ je o alternativnom rješenju za nastavu od jeseni za učenike ove dvije sisačke srednje škole oštećene u potresu. Naime, intenzivno se traži čvrsti objekt u kojem bi iduću školsku godinu učenici ovih dviju škola mogli počeli u Sisku, no ukoliko se to rješenje ne pronađe unajmit će se montažni privremeni objekt. Za Gimnaziju bi se montažni objekt unajmio na rok od 12 mjeseci uz procjenu troška od dva milijuna kuna, a za Ekonomsku školu na rok od dvije godine uz procjenu troška od 2,5 milijuna kuna.

Zgrada Ekonomske škole Sisak je uništena u potresu i gradit će se nova na zemljištu na sisačkoj zaobilaznici, u blizini nove Strukovne škole. Završen je dio potrebne dokumentacije, a dio je u izradi nakon čega će biti raspisan i natječaj za gradnju. S druge strane zgrada Gimnazije je dosta oštećena, no ona će se obnoviti. 

Pogledajte video: HAKOM upozorio na SMS prevaru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije