Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE Težak posao za Ured državne uprave

Traži se 76 članova školskih odbora s VSS-om za Međimursku županiju i Čakovec

09.12.2008.
u 14:50

ČAKOVEC – Uredi državne uprave u županijama moraju predložiti osnivaču dva člana školskog odbora koji će predstavljati ured u školskom odboru. U Međimurskoj županiji rade 32 osnovne i šest srednjih škola, što znači da Ured državne uprave treba osnivačima – Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu – predložiti čak 76 osoba!

To neće biti nimalo lako jer kandidati moraju imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij kojem se stječe najmanje 180 ECTS bodova, a dobro se zna da je u Međimurju vrlo malen postotak visokoobrazovanih. Kandidat ne smije biti zaposlen u školi za koju se kandidira, a ne smije biti ni kažnjavan. Predstojnik ureda Branimir Posavec kaže da je dosad bilo slučajeva da pojedini članovi nisu dolazili na sjednice. Pojavili bi se samo na imenovanju ravnatelja i nekim drugim važnijim sjednicama, a s ostalih bi izostali.

– Novi članovi stoga trebaju biti ljudi koji će aktivno raditi za dobrobit škole. Ured je već kontaktirao Učiteljski fakultet, Međimursko veleučilište, Obrtničku komoru i HGK te udruge koje mogu predložiti kandidate – kazao je. Pojedinci se mogu i sami prijaviti Uredu državne uprave do Božića. Školski odbor imenuje i razrješava ravnatelja, daje prethodnu suglasnost o zapošljavanju nastavnika, donosi statut i druge akte, na prijedlog ravnatelja donosi školski kurikulum na prijedlog učiteljskog i nastavničkog vijeća i drugo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije