Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Traže se radnici: Dižite plaće jer u Hrvatskoj neće imati tko raditi!

30.05.2018.
u 00:03

Iskusni sezonac iz Slavonije na sve kaže: “Za 12 sati rada dnevno, i to sedam dana u tjednu, malo je i 7000 kuna.

“Gdje su vam lanjski sezonci? Da im je bilo dobro, vratili bi se...”, “Pošteno platite ljude, dajte im dva topla obroka i smještaj dostojan ljudskog bića pa ćete imati radnika”, “Otjerali ste ljude iz zemlje izrabljivanjem i malim plaćama, sad kukajte!”, “Ima izlaz iz ove situacije, Bregana.” Lavina takvih i sličnih komentara sruči se svaki put kad se u medijima otvori tema o manjku radne snage.

Zadnji je povod ploča istaknuta u izlogu jedne slastičarnice u Puli: “Dragi naši, kako još nismo našli konobara ili konobaricu, privremeno vas ne možemo uslužiti za stolom pa vas ljubazno molimo da odete do pulta...” Slična poruka stoji i u jednom lokalu u središtu Vinkovaca uz poziv zainteresiranima za posao da se jave.

Iskusni sezonac iz Slavonije na sve kaže: “Za 12 sati rada dnevno, i to sedam dana u tjednu, malo je i 7000 kuna.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Najava velike koalicije uzburkala političku scenu

>>Večernjakova konferencija o prometnoj budućnosti Hrvatske: Napokon nizinska pruga do Rijeke

>>Banski dvori: Predsjedničin cilj bio je da Vlada odbije zajedničku sjednicu

>>36. Večernjakova biciklijada: Pripremite se, u subotu se vozimo od NSK do Bundeka

>>Nagradna igra: Danas 2. kupon, osvojite čarobni vikend u Novom Vinodolskom

Ključne riječi

Komentara 53

KI
kinez14
19:44 29.05.2018.

Tko ne zeli platiti radnika kljuc u bravu ili neka radi sam

DU
Deleted user
20:02 29.05.2018.

Slažem se, smanjiti državni aparat. Pobrojite koliko ima ministarstava. Na svako ima pripadajuća agencija, zavod, ured i td., zaposlenih kao u bajci, plaće kao u svim bajkama, mobiteli i laptopi, kartice, putovanja, hoteli, sl. vozilo, pa i vozač...Pa nemremo naprijed nikak, ni u snovima. K tome veliki dio tih ljudi nema pojma o poslu, tipični su birokrati koje svoje ne znanje skrivaju iza pompoznog držanja, šupljih riječi i prevratanja praznih papira. Bljak

ST
stefj
22:27 29.05.2018.

Pa prema ovoj kampanji koj ide kroz medije, najbolje da poslodavci zatvore firme, umjesto da traže radnike. To je isplativije nego raditi s minusom... Najbolje je bila usporedba rada restorana u Njemačkoj i Hrvatskoj. U Njemačkoj su cijene samo 30-50% veće, a neto plaće zaposlenih su duplo ili više veće. S istim brojem gostiju restoran u Njemačkoj je kud i kamo isplativiji nego kod nas. Stvar je u nametima koji su kod nas enormni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije