Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga gradova

Traže se najbolje inovacije i prakse u lokalnoj samoupravi

'investicije2'
''
07.11.2012.
u 09:18

Po jedno priznanje dodijelit će se za najbolju praksu, a po dva priznanja za istaknutu praksu

Udruga gradova objavila je u srijedu na internetskoj stranici pravila programa i nominacijskog obrasca za program INPULS – Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi te tako pokrenula akciju čiji je cilj prikupljanje, ocjenjivanje i nagrađivanje najbolje prakse lokalne samouprave u područjima energetske učinkovitosti, poticanja gospodarskog razvoja, predškolskog odgoja, zaštite okoliša i prostornog uređenja te suradnje s građanima i civilnim sektorom.

Ovaj program nastavlja se na projekt ocjenjivanja najbolje prakse koji je na inicijativu Vijeća Europe 2003./2004. godine provodio Savez gradova i općina Hrvatske. Po jedno priznanje dodijelit će se za najbolju praksu i po dva priznanja za istaknutu praksu.

U razdoblju od 7. listopada do 7. prosinca lokalne samouprave mogu nominirati svoju najbolju praksu ocjenjivačkim odborima programa koji će do 8. veljače 2013. provesti postupak izbora najbolje prakse. Priznanja za najbolju praksu dodijelit će se lokalnoj samoupravi koncem veljače 2013. godine.

>>Počela edukacija o načinu korištenja sredstava EU fondova

Komentara 1

Avatar pf
pf
10:43 07.11.2012.

Još jedna 20-godišnja, zakašnjela pamet . Lokalnu samoupravu je isprojektirao HDZ kao vrhunske parazite. Amnestirao ih je od odgovornosti za razvoj. Lokalni šerifi su reketirali svoje birače i postali svraha sami sebi. Specijalizirali su se za pljačku umjesto za razvoj. Investitori su pobjegli u susjedne države, a Hrvatska je dužna 50 milijardi + kamate jer glupost nije besplatna. Korupcija u vrhu države je sitniš u odnosu na korupciju u lokalnoj samoupravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije