Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZA SVAKOGA

Nude godišnju plaću od preko 800.000 kuna, ali ne mogu naći pravu osobu

Foto: Barbara Munker/DPA/PIXSELL
06.01.2019.
u 08:14

Iako mnogi misli da se radi o jednostavnom zanimanju, u ovom slučaju svjetioničari, kao jedini radnici u postaji, moraju dosta toga poznavati.

Maleni otok sa svjetionikom u blizini San Francisca u potrazi je za dva svjetioničara, a godišnja plaća za ovaj posao iznosi po 130.000 dolara ili oko 820.000 kuna.

Dvoje svjetioničara dijelit će spomenutu plaću, a zadaci na 'svjetlosnoj postaji'  East Brother, koja osvjetljava sjeverni dio zaljeva San Francisca od 1873. godine, te pruža prekrasan pogled na sam grad, nisu baš jednostavni, piše Guardian. 

Iako mnogi misli da se radi o jednostavnom zanimanju, u ovom slučaju svjetioničari, kao jedini radnici u postaji, moraju dosta toga poznavati.

Pošto se zapravo radi i o turističko-ugostiteljskom objektu, oni trebaju znati dobro kuhati, čistiti, pružati razne usluge gostima, organizirati dostavu namirnica, ali i koristiti brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalne straže SAD-a.

S obzirom na sve navedeno, mnogo potencijalnih kandidata za ovaj posao je otpalo, a vlasnici su i dalje u potrazi za stručnim kadrom.

VIDEO Pogledajte kako je djelatnica hotela otjerala pljačkaše

 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Olujni
Olujni
10:13 06.01.2019.

Hmmmm, dakle nije 10.000 i nesto $ mjesecno vec se dijeli na dvojicu, dakle 5.000 $ i sitno, jos je to sigurno bruto, pa jos moras imati tri zanimanja u jednom i hrpu dozvola, vjerovatno ne placaju niti zdravstveno ni mirovinsko, ukupno gledano slabo placen posao, nista neobicno u SAD.

Avatar Django
Django
11:19 06.01.2019.

Dakle, da ponovimo što piše u članku: “........traze se dva svjetionicara a placa je 130 tisuca dolara......Dvoje svjetioničara dijelit će spomenutu plaću......”. Dakle, nije plaća od 130, nego od 65.000 dolara. To je 5417 dolara mjesečno. Bruto. A sad pročitajmoo još jednom što piše u naslovu. Bljuv.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:51 06.01.2019.

Kuna stigla i u Jameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije