Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ja sam bio embrij

Traže referendum ako prođe zakon o potpomognutnoj oplodnji

i ja sam bio embrij (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
07.07.2012.
u 11:35

Je li stvarno potrebno ići na referendum da bi vlast čula i uvažila mišljenje građana, pitaju se iz inicijative.

"Sljedeći tjedan će se pred zastupnicima u Saboru na drugom čitanju naći konačan prijedlog Zakona o medicinskoj pomognutoj oplodnji. Vladajuća koalicija želi u 'gluho vrijeme' godišnjih odmora potiho progurati ovaj kontroverzni i loš zakon. Od početka pokretanja građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ ministar Ostojić i njegov stranački i državni šef Milanović pokazuju netrpeljivost i netolerantnost prema drugom i drugačijem mišljenju. Pokušavajući nametnuti izokrenute vrijednosti i svjetonazor militantne manjine većini, gazeći identitet, dostojanstvo, baštinu i kulturu hrvatskog naroda, istovremeno obmanjujući javnost o nužnosti i obvezi usklađivanja ovog zakona s europskom pravnom stečevinom, ponašaju se kao da je Hrvatska njihov projektni poligon za ideološke manipulacije bez obzira što o tome misle hrvatski građani - priopćeno je danas iz građanske inicijative "I ja sam bio embrij" na konferenciji o Prijedlogu zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.

Iz inicijative naglašavaju da osim što se Zakonom vrijeđaju i izruguju Ustav, Konvencija o pravima djeteta, Deklaracija UN-a o ljudskim pravima, Europska povelja o ljudskim pravima, Hipokratova zakletva, njime se na najgrublji način obezvrjeđuje glas hrvatskog naroda.

- Više od 133.000 hrvatskih građana u kratkom roku potpisalo je Deklaraciju o početku i zaštiti ljudskog života i jasno poručilo da se protive ovakvom prijedlogu Zakona o MPO (potpisivanjem obuhvaćeno 500 od 1500 katoličkih župa u RH u roku od dva tjedna). Je li stvarno potrebno ići na referendum da bi vlast čula i uvažila mišljenje građana - pitaju se iz inicijative "I ja sam bio embrij".

Komentara 25

Avatar oto1
oto1
18:32 07.07.2012.

uvodenje referenduma nije losa ideja, jer se referendumom mogu i druge nezadovoljstinene i nepravde rjesavati, a ima ih vrlo puno.

GE
geichi
12:03 07.07.2012.

@Charles - potpisujem.

OB
-obrisani-
20:40 07.07.2012.

. ...ne vidim u čemu je problem . Crkva nema potrebe intervenirati u pisanje zakona, kad može u živote vjernika . ako vjernik nešto smatra lošim, neka to ne radi - ma koliko mu zakon dopuštao... . .mozda bi popustiliopustili kad bi im se placalo 1000 € po oplodnji i uz potpis ugovora da ces kod njih krstit i pricestit djete. .. . ..uz dodatnu svoticu..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije