Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa HDSSB-a

Traže oštrije kazne za seksualne zlostavljače djece

pedofil pedofilija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
26.06.2015.
u 14:15

Seksualni zlostavljači djece trebaju biti kažnjeni oštrije, a za pravomoćno osuđene nužna je i medicinska prevencija, smatraju u HDSSB-u

Seksualni zlostavljači djece trebaju biti kažnjeni oštrije, a za pravomoćno osuđene nužna je i medicinska prevencija. Inicijativa je to HDSSB-a za izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, a vezano za kaznena djela protiv spolne slobode te spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

- Cilj je onemogućiti uvjetne kazne za počinitelje kaznenih djela na štetu maloljetnika – navodi Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a. Što se tiče obvezne medicinske prevencije, pristanak na nju bio bi ključan za uvjetni otpust.

- Način provođenja medicinske prevencije bio bi reguliran posebnim aktom – pojašnjavaju. Zatražit će i da svi podaci iz registra pedofila, koji vodi Ministarstvo pravosuđa, ostaju trajno u njemu, a "kako bi se onemogućilo da osuđenici budu eventualno zaposlene na radnom mjestu na kojem bi bile u kontaktu s djecom".

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
16:32 26.06.2015.

Ako ovako nastavimo i pedofilija će se ozakoniti , za što se već lobira u nekim zemljama, Tvrdi se da je čovjek seksualno biće od rođenja. Pogledajmo u šta su se pretvorile ove gay parade, to su izuzetno nasilni ljudi koji ne podnose nikog tko se s njima ne slaže. Ako znamo da je politika naj veća kur.. , neće biti nikakvo čudo da za koju godinu viđamo i djecu u takvim (antifašističkim) paradama .

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:24 26.06.2015.

Besposleni pop jariće krsti. Bolje da prestanete biti kukavičje jaje SDPa. Otrest će vas narod ko pseto buhe.

OB
Objektivno...
14:58 26.06.2015.

Braco, drž' se ti svog posla u Ljekarni i nemoj nas učiti kako se djeca prave. Ja sam u tvojim godinama povalio više butri nego što si ti do sada održao presica i što ćeš ih ikada održati... A koga je to molim te Ibro "sašio" kada ste ga tako oštro kaznili? Majke ti... iskoro spada da je iskaro cijeli dječji vrtić kako ste ga rigorozno odrezali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije