Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor najbolje

Traže najuzorniju seosku ženu, uglednu, vrijednu i s lijepom okućnicom

seljanka
Foto: Thinkstock
14.08.2015.
u 12:44

Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama savjetima i idejama

Žene s ruralnih područja su vrijedne, uporne i snalažljive, no njihov položaj, navode, i dalje je marginaliziran, njihova uloga u društvu nije dovoljno cijenjena i priznata. Kako bi se borila protiv predrasuda i podcjenjivanja, Virovitičko-podravska županija raspisala je izbor za najuzorniju seosku ženu njihova kraja. Izbor je 29. kolovoza u Virovitici, a proslavljaju time i Dan županije.

– Najuzornija seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, živjeti na selu i uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela – navode iz Županije.

Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Želi se time, pojašnjavaju, usmjeriti pozornost društva na izniman doprinos seoske žene održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i na njezinu ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu.

Stručni sud izabrat će i dvije pratilje, a na temelju zaprimljenih prijava, životopisa i razgovora s kandidatkinjama. Najuzornije će dobiti novčanu nagradu, a bit će ujedno i predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji je zakazan za 10. listopada u Đurićima pokraj Vukovara.

Prijave se primaju do 21. kolovoza na adresu: Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu, za Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica 33 000.

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
13:01 14.08.2015.

ove uvjete može zadovoljiti svega par žena u toj županiji. a to su žene političara, koji imaju vikendice u selima. pa da, to je ruralnog karaktera, sigurno imaju i konja... čemu ove nagrade? poznati borac za razvitak...?! halo, ima koga koga doma, ili su baš svi vani, sa sunčanicom...

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:26 14.08.2015.

Ma največe kandidatkinje su svakako prave hrvatice Severina, Marijana i Irena koje su svoju ljepotu, divotu i egzotiku uspješno plasirale na zahtjevna tržišta u Srbiji i islamskom svijetu.

Avatar Ada
Ada
15:05 14.08.2015.

Ne treba biti dobra supruga, dobra majka? Pa ne može ni stići od svega onoga što mora da bi bila uzorna. I kako od toliko mnogo uzornih izabrati onu najuzorniju? Po tome što se prijavila na natječaj? Svi takvi natječaji za mene nisu borba protiv predrasuda i podcjenjivanja, nego upravo suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije