Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Traže da se rad nedjeljom zabrani direktivom Europske unije

eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.03.2015.
u 12:17

Zagovornici zabrane rada nedjeljom, među kojima je i HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir, traže da se takva zabrana uvrsti u novu direktivu

Još samo nekoliko dana, do 15. ožujka, traje javno savjetovanje o reviziji direktive o radnom vremenu.

Važeća direktiva usvojena je 2003., a Komisija je želi revidirati zbog velikih promjena koje su se posljednjih godina dogodile u gospodarstvu i utjecale na brojne aspekte organizacije radnog vremena. Važeća direktiva, među ostalim, minimalnim uvjetima propisuje da radnici imaju pravo na 11 uzastopnih sati dnevnog odmora i 24-35 sati neprekidnog tjednog odmora.

Zagovornici zabrane rada nedjeljom, među kojima je i HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir, traže da se takva zabrana uvrsti u novu direktivu. 

>> EK će izbaciti Srbiju iz bezviznog režima ne smanji li broj azilanata

Komentara 23

IS
istina00
17:43 05.03.2015.

glupost, ne treba braniti nego: 1. osigurati da se taj rad plati više, 2. radnik koji radi nedjeljom, mora imati slobodan dan u subotu ili ponedjeljak!

OK
okus
08:56 05.03.2015.

Samo najnuznije djelatnosti bi trebale raditi nedjeljom. A to SIGURNO nisu trgovine.

Avatar Legoglass8
Legoglass8
18:48 04.03.2015.

Šta to nama Hrvatima znači ako posla nema hahah,pa oni se nama smiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije