Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trash spektakl: u Varaždin stižu I Bee, Minea i Ella, a festival vodi Duško Čurlić

- Prijavili su se filmaši iz zaista svih krajeva svijeta, od Argentine, Bangladeša i Tajlanda pa do Koprivnice i to nas jako veseli - kažu organizatori
18. srpnja 2014. u 11:00 1 komentara 315 prikaza
trash film festival
Foto: Ivo Čagalj/ PIXSELL

Kultni Let3 i Električni Orgazam bit će glavne glazbene zvijezde 9. Trash film festivala koji će se od 10. do 13. rujna održavati u Varaždinu. Onaj pravi dašak trasha na festival će pak donijeti legendarne zvijezde hrvatske dance glazbe 90-ih i to Ivana Banfić popularna kao I Bee, Ella Jantoš i Renata Končić, odnosno Minea.

Veliki rat

Svečano otvorenje i dodjelu festivalskih nagrada, popularnih Zlatnih motorki, vodit će pak legendarni voditelj Duško Čurlić, koji će se pojaviti i kao glavni akter najavnih skečeva. Tema festivala u organizaciji varaždinske udruge Trash, ove je godine Prvi svjetski rat, budući da se ove godine obilježava 100. godišnjica početka Velikog rata.

To se, kao što su iz udruge Trash i najavljivali, pokazalo kao vrlo zahvalna tema za filmaše. Naime na ovogodišnji festival dosad je prijavljeno čak 222 filma, što je rekordni broj u posljednjih devet godina festivala.

Kako je najavio filmski selektor festivala Slobodan Runjak, u konkurenciju za Zlatne motorke ući će oko 70 posto prijavljenih filmova.

- Prijavili su se filmaši iz zaista svih krajeva svijeta, od Argentine, Bangladeša i Tajlanda pa do Koprivnice i to nas jako veseli - kazao je Runjak.

Trash kultura

Osim glazbenog programa i filmova festivalsku publiku očekuju razne radionice, ali i predavanja o fenomenu “trash” kulture. Ove godine festival prvi put izlazi iz Varaždina pa će se tako filmske projekcije održavati i u Ludbregu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi.

O dobitnicima Zlatnih motorki odlučivat će stručni žiri u kojem su osvajač četiri Zlatne arene Mirko Pivčević, akademski glumac Frane Perišin te frontman TBF-a Saša Antić. Nagrade će biti dodijeljene u četiri kategorije, za najbolji akcijski, borilački, znanstveno-fantastični i horor film, a jednu Zlatnu motorku dodijelit će festivalska publika.

- U sklopu festivala bit će održan i popularni zombie walk, a svi koji žele u njemu sudjelovati neka nam se jave preko društvenih mreža - poručili su organizatori.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas