Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno će zaplivati

Transplantirali ruke vojniku (26) koji je u Iraku izgubio udove

Paris Jackson
Foto: video
1/2
30.01.2013.
u 13:29

Brendan Marrocco četiri je godine živio bez udova nakon što je 2009. stradao u eksploziji u Iraku. Sada se ponovno može veseliti najdražim aktivnostima.

Njujorčanin Brendan Marrocco (26) četiri je godine živio s posljedicama stravičnog ranjavanja u Iraku. Mladić je u eksploziji 2009. izgubio obje ruke i noge, a Daily Mail piše da je nedavno podvrgnut operaciji transplantacije ruku u bolnici John Hopkins. Ona će mu konačno omogućiti mnogobrojne aktivnosti poput plivanja ili vožnje koje su mu godinama bile uskraćene.

– Rukama govorimo, radimo baš sve i teško je živjeti bez toga. Sada ću ponovno moći uživati u atletskim sposobnostima kao i prije odlaska u Irak – kazao je zadovoljni mladić kojemu predstoje mjeseci oporavka i prilagodbe na nove ruke.

Kako je nedavno dobio umjetne noge, Brendan će se uskoro moći i kretati bez invalidskih kolica. Raduje to njegovu obitelj i prijatelje, a posebno medicinske sestre koje su se brinule o njemu. Kažu da nikada nisu upoznale toliko optimističnu osobu koja se tako hrabro nosi s teškoćama. Njihova srca osvojio je mnogim šaljivim komentarima i oponašanjima slavnih osoba poput Ala Pacina. Upravo je njega glumio kada se nakon operacije probudio iz narkoze.

>>Muškarcu (56) koji 
je ostao bez nosa uzgajaju na ruci novi

Komentara 5

Avatar mnogotaman
mnogotaman
16:18 30.01.2013.

šta si tamo radio magarče jedan

TO
Toni50
16:11 30.01.2013.

Nesretni njuorčanin pri pokušaju da spasi da demokratizira Irak nastradao ...Transplantirali ruke vojniku (26) koji je u Iraku izgubio udove, i sada je presretan... Ja sam jučer izgubio naoćale i morao sam si kupiti druge pa mogu si mislitikako jee zahebano; mnogo teže kada izgubiš ruke ..

TO
Toni50
16:59 30.01.2013.

30.01.2013. u 16:18h mnogotaman je napisao/la: šta si tamo radio magarče jedan ------ Branio je demokraciju i išao uništiti objesiti diktatora nije mogao podnesti život u diktaturi kad naiđe tamo. Osim toga prevarili su ga rekli su mu da imaa bojne otrovei to oni koji su im ga prodali ... Osim toga znamo da je kriza u americi pored gotovo ili zaista besplatnog ulja-nafte ( nagrada zahva a uza demokraciju slobodu mjesto šerifa i sl.. ) iz Iraka Libije , a što da toga nema kako bi onda stanje bilo oslobodi bože ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije