Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušao preplivati jezero

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo 23-godišnjeg mladića koji je nestao u Perućkom jezeru

Nastavlja se potraga za dečkom nestalim kod Peručkog jezera
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
22.09.2021.
u 17:57

Tijelo nesretnog mladića pronađeno je na dubini od sedam metara, nedaleko od mjesta gdje je, pretpostavlja se, krenuo preplivati Perućko jezero.

Pronađeno je tijelo Dominika Branimira Bilobrka, 23-godišnjaka iz Obrovca Sinjskog, za kojim je na Perućkom jezeru organizirana velika potraga. Potvrdio nam je to Stipe Božić, naš proslavljeni alpinist i član HGSS-a stanice Split koji je i sam sudjelovao u akciji.

- Mogu potvrditi, na žalost, pronašli smo tijelo. Više informacija dat ćemo na konferenciji za novinare - najavio je Božić.

Tijelo nesretnog mladića pronađeno je na dubini od sedam metara, nedaleko od mjesta gdje je, pretpostavlja se, krenuo preplivati Perućko jezero.

"Tijelo u jezeru Peruća je locirano sustavom REMUS (sonarom) u blizini gdje je nesretni mladić ostavio robu. U tijeku je očevid pod vodom." objavljeno je na stranicama splitskog HGSS-a. Policija je također potvrdila kako je oko 16 sati u jezeru Peruća pronađeno mrtvo muško tijelo. "Na mjestu događaja obavljen je očevid. U tijeku je postupak identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti " priopćili su iz PU.

Mladićeva obitelj prijavila je njegov nestanak u nedjelju, od kada je krenula potraga za njim. U ponedjeljak je u potrazi sudjelovalo više od 100 ljudi, a uz HGSS su bila uključena plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri HRZ-a, a pridružili su im se i susjedi i prijatelji nestalog mladića. Tada je pronađeno njegovo vozilo i uz rub jezera njegove osobne stvari i odjeća. U utorak su jezero ptretraživali specijali timovi s potražnim psima i roniocima, koji su nastavili i u srijedu kada je pronađeno tijelo.

Ključne riječi

Komentara 22

GU
General_U
17:35 22.09.2021.

Nije vrime za plivat u jezeru prehladno je u ovo vrime pa da si i super plivač. Počivaj u miru mladi čoviče. Sućut obitelji. Velika je tragedija izgubit dite...

NA
nahty
17:19 22.09.2021.

NIje isto plivati u slatkovodnoj vodi kao u morskoj. Da ne govorimo o jezerima i rijekama u odnosu na more. Ljudi nisu ni svjesni kolika je razlika. Nažalost, dogodila se tragična sudbina. Ako su ga roditelji odgovarali, trebali su onda i otići sa njime. Naravno, najlakše je biti general poslije bitke. Svi se mi nadamo da se ništa loše neće dogoditi, a kada se dogodi, više nema popravka...

VJ
vjekoslavkatalina
04:54 23.09.2021.

Bojim se da je plod ove tragedije podcjenjivanje pokojnog mladica od strane drustva a vlastito mozda u ljutnji precjenjivanje svojih mogucnosti...malo kasno je naucio plivati pa se javila zelja za dokazivanjem a kod drustva zafrkancija na njegov racun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije