Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosio pješake

Tragedija u Grazu: Alen u Austriju došao kao izbjeglica 1993. godine

graz
Foto: Screenshot
1/5
20.06.2015.
u 20:55

Federalna televizija je javila da je napadač 26-godišnji Alen Rizvanović koji živi u Grazu sa suprugom i dvoje djece. Podrijetlom je iz Bihaća.

Graz je zavijen u crno nakon što je u subotu popodne pomahnitali mladić automobilom namjerno pokosio pješake u središtu grada, pri čemu su tri osobe poginule, a više od 30 osoba je ozlijeđeno. Tamošnja policija je na konferenciji za novinare potvrdila da je riječ o 26-godišnjaku podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koji je, nakon što je izašao iz automobila, prolaznike napao i nožem. Odmah potom je uhićen. Policija je također izvijestila da se ne radi o terorističkom činu.

U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Navodno je imao velikih problema u braku te je 28. svibnja bio prijavljen za obiteljsko nasilje. Ipak, ta vijest još nije službeno potvrđena. Ubojica je navodno imao psihičkih problema.

Prema pisanju portala Klix.ba jedan od poginulih je Adis Dolić iz Velike Kladuše.

– Adis je jedan od prvih pregaženih, šetao je sa suprugom koja je trenutno u kritičnom stanju i mislim da je u komi – kazao je muškarac koji živi u Grazu, dodavši da se Adis sa suprugom vjenčao početkom ove godine.

Federalna televizija pak je javila da je napadač 26-godišnji Alen Rizvanović koji živi u Grazu sa suprugom i dvoje djece. Podrijetlom je iz Bihaća.

– Osoba je u Austriju došla sa roditeljima kao izbjeglica kada je imala četiri godine, a u međuvremenu je dobila austrijsko državljanstvo – rekao je za Klix.ba savjetnik u veleposlanstvu BiH u Beču Mile Sadžak.

On je dodao da je policija pretresla stan osumnjičenog, ali da ništa značajno nije pronađeno tako da se ne može govoriti o motivima.

Inače, na mjestu tragedije u tom se trenutku zateklo šest liječnika, a među njima i kaštelanski anesteziolog Antonio Jerčić, koji odnedavno radi u privatnoj klinici u Grazu. Odmah se uključio u pružanje pomoći unesrećenima.

>>Mladić koji je automobilom pokosio pješake oženjen je i otac dvoje djece

Komentara 89

RI
rikavac
21:52 20.06.2015.

Tako Bosanci Muslimani vracaju drzavi koja ih je primila dala krov nad glavom prehranila i jos im dala drzavljanstvo. Pobjegli su iz Bosne sa pricom napacen ,mucen muslimanski narod ,jer oni su zrtve u Bosni ugrozeni tako ih je otislo dosta iz Bosne po skandinaviji Njemackoj,Austriji ljudi im sve dali i onda oni naprave takav problem ili se prikljuce vehabiskom pokretu ili odu u Siriju ili sto je ovaj to uradio. Njemu bi kazna naj bolja bila oduzet mu sve sto ima u Austriji ,papire ,drzavljanstvo i vratit ga u vukojebinu odakle je dosao gora mu kazna netreba.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:42 20.06.2015.

Es ist nicht gut! A za to vrijeme Pussy i Kurz najavljuju neograničeno useljavanje.

D1
d12345
21:41 20.06.2015.

Danas se na trgu svetog Ivana Lateranskog u Rimu održala manifestacija u svrhu zaštite djece od rodne ideologije, a organizirao ju je odbor nazvan „Zaštitimo svoju djecu“. Prema procjenama, na prosvjedu se okupilo milijun ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije