Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA BOMBE

Okrvavljeni dječak vikao: 'Mama mrtva, mama mrtva'

Eksplozija ručne bomb kod Osijeka
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/11
22.02.2015.
u 07:45

Majka Zarifa (35) navodno je bila trudna tri mjeseca

– Mama mrtva, mama mrtva – vikao je okrvavljeni Valentino H. (9) iz Bijelog Brda trčeći ulicom. Njegova majka Zarifa (35) i brat Samir (7) poginuli su u eksploziji ručne bombe u njihovoj kući u Zvonimirovoj ulici danas oko 11.30 sati.

Sestra Indira (8), brat Jasmin (5) i on teško su ozlijeđeni i prevezeni u osječku bolnicu. Život im nije ugrožen. Majka je navodno bila trudna tri mjeseca.

Smrtnu napravu djeca su u kuću donijela s obližnjeg igrališta i vjerojatno je u igri aktivirala. Izbezumljenog Valentina na ulici je srela Snježana Djetelić. Otrčao je prema trgovini, tražeći najstarijeg brata Hadžiju (12). Snježana i još jedan susjed prvi su ušli u kuću strave.

– Zarifa je ležala na podu, a uz nju zgrčen sin. Kraj njih je bila još jedna, neeksplodirana bomba – kazala nam je šokirana žena.

Ozlijeđena Indira ležala je na pločniku pred kućom.

– Mama je umrla – ponavljala je. Djevojčica je navodno iz kuće iznijela najmlađu sestru Samiru (2) i tek se tada srušila. Brat Hadžija bio je kod susjeda Stjepana Kozme koji ga je prihvatio kao vlastitog unuka.

– Šetali smo po selu kada me nazvala supruga i rekla da je došao Valentino – rekao nam je Kozma. Mališani su dan prije s ocem čuvali ovce uz igralište, a bombe su, navodno ukupno tri, ondje odbačene sljedeće noći. – Sramota! Kakvi su to ljudi koji su bacili bombe uz igralište – ogorčen je stric stradalog dječaka Bajram H.

Otac Faton danas dopodne nije bio kod kuće, a nakon tragedije satima je sjedio na ulici i gledao u prazno.

>> Eksplozija plina u rodilištu, među poginulima i djeca

>> Pronađena ručna bomba odbačena uz odvodni kanal

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL, Ilustracija

Komentara 65

DU
Deleted user
13:38 21.02.2015.

strašno, koliko ćemo još dugo imati žrtve prošlog rata. žao mi je žrtava a posebno djece

MA
malisani
13:04 21.02.2015.

Bijelo Brdo - poznato četničko uporište tijekom Domovinskog rata. Pretpostavljam i odakle se bomba našla u blizini/posjedu djeteta/žene. Tužno.

Avatar navijač
navijač
13:51 21.02.2015.

Po novom zakonu o civilnim ratnim invalidima koji na silu hoće progurati vlada a stopiran je zbog - braniteljskog - prosvijeda u Zagrebu sve civilne žrtve "ratnih zbivanja" kako oni nazivaju domovinski rat imale bi pravo na odštetu ili mirovinu.Tunu.Tu bi spadalo i ovo dvoje ,(tko bi molim vas nosio kući bombu nađenu na smeću) a nemožemo ni predpostaviti koliko bi tu bilo četnika i ostalih neprijatelja koji su ranjavani u sukobu sa HV. Jednostavno birekli nešto kao " sjedio sam u dvorištu , kad je iznenada pala granata i odbila mi ruku " za to bi kao i prošlog rata našli 2. svjedoka i to bi prošlo na sudu . Ovo pišem zato da se bar malo rasvjetle neki od razloga braniteljskog prosvjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije