Naslovnica Vijesti Svijet

Tragaju za šest američkih marinaca nakon zrakoplovne nesreće nad japanskom obalom

Iako detalji nesreće nisu poznati pretpostavlja se da u se zrakoplovi sudarili u zraku tijekom vježbe punjenja gorivom
06. prosinca 2018. u 07:43 5 komentara 834 prikaza
tanker KC-130 Hercules
Foto: Reuters/Pixsell

U japanskim vodama traga se za šest američkih marinaca nakon nerazjašnjene nesreće dvaju vojnih zrakoplova, izjavili su američki dužnosnici.

F-35 Srušio se Najnoviji američki vojni zrakoplov F-35 doživio prvu nesreću

Iako detalji nesreće nisu poznati pretpostavlja se da u se zrakoplovi sudarili u zraku tijekom vježbe punjenja gorivom, prenosi Reuters.

Japansko Ministarstvo obrane izjavilo je da su pomorske snage do sada spasile jednog od sedam marinaca koji su bili u zrakoplovima u vrijeme nesreće.

Marinci su u priopćenju objavili da se nesreća dogodila u četvrtak tristotinjak kilometara od japanske obale. Zrakoplov tanker KC-130 Hercules i borbeni F/A-18 Hornet poletjeli su iz baze Iwakuni i provodili su redovne treninge kada je došlo do "nesreće", izvijestili su marinci.

Nesreća Boeinga 737 MAX 8 indonezijskog Lion Aira Stotine poginulih Ovo su najgore zrakoplovne nesreće u zadnjih 10 godina

Američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se nesreća dogodila tijekom vježbe punjenja gorivom. Jedini do sada spašeni marinac vraćen je u bazu gdje je podvrgnut liječničkom pregledu, priopćili su marinci.

>> Vojni zrakoplov F-35

[video: 27029 / Pogledajte video o vojnom avionu F-35:]
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  nad obalom ili morem? ako je nad obalom, onda su pali na tlo, tamo gdje val obalu bije.. ako je nad morem, onda su u vodu pali. razlika je jako velika. novinaru nije.

 • Direkt:

  Njima ne trebaju rusi.

 • korisnik997:

  poceli su Ameri ginut,Bozja kazna je spora,ali dostizna 😀