Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŠLI GRANICE
Povratak na članak

Uznemirujući prizori pokolja dupina s Farskih otoka: 'Nikad nisam vidio nešto slično'

Ta tradicija uvijek pobuđuje kritike iz inozemstva, no nikada dosad nisu one bile tako oštre kao prošlog tjedna kada je u jednom danu pobijeno 1428 dupina, toliko da su i na samom otoku počeli propitivati praksu koju aktivisti za prava životinja nazivaju okrutnom.

Komentari 14

DU
Deleted user
08:38 21.09.2021.

Najbolje mi je kada ovakve primitivne i grozne aktivnosti pravdaju tradicijom. Pa tradicija nekih afričkih i južno američkih plemena je kanibalstvo. Znači li to onda da i danas u 21. stoljeću treba biti odobravano?

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:55 21.09.2021.

Kad me pitaju zašto su mi ti Danci odvratni i licemjerni ljudi, onda im ovo pokažem. Gdje su sada naši zeleni da odu gore prosvjedovati???

VL
Avatar Ričard
Ričard
09:38 21.09.2021.

pitomi sjevernjaci

VL
KA
kažemja
09:13 21.09.2021.

Odvratno je ovo za gledati ali budimo realni, ovakve stvari se dešavaju svakodnevno u zatvorenim klaonicama gdje se na sličan način pobije milijuni pilića, svinja, teladi, janjadi, zečeva, gdje se na živo deru razne životinje radi krzna i slično.

VL
Avatar Mega_London
Mega_London
09:15 21.09.2021.

Uopće mi nije jasno u čemu je problem? Hoće li dupini izumrijeti? Iščuđavamo se ovome, kao da ne znamo da "zapadni" svijet u klaonicama dnevno ubije višestruko veći broj životinja. To mi je kao kad se neki hohštapleri iščuđavaju našem običaju kolinja.

VL
JI
Ja_i_Otac_jedno_smo.
09:15 21.09.2021.

Ovo je grozno, ne mogu vjerovati.

VL
Avatar madcap
madcap
17:51 21.09.2021.

Ovo više nema smisla. Tko se može boriti protiv ovakve ljudske okrutnosti i glupila koje se zove "tradicija"? Nad ovim se treba zažgravati, no imajmo na umu da smo kao vrsta upravo ovakvi i da nas svih karakterizira nasilje nadd prirodom, drugim vrstama pa i nad ljudima za koje pogrešno mislimo ili definirano da su drukčiji od nas. Ove treba izolirati odmah, vinovnike pohapsiti, ali i sebe moramo osvijestiti i mijenjati jer pilamo granu na kojoj sjedimo i i mi i drugi, a to je naš planet.

VL
CO
Condorgrab
10:57 21.09.2021.

Ta rulja na Farskim otocima čak nisu pravi Danci nego neki endemski degenerici. Kao da se silom trude u uništavanju svega lijepog nadmašiti HDZ, a svi znamo da je to nemoguće.

VL
ST
Startrack
15:16 21.09.2021.

Imeni je ovo klanje primitivno. Sramota je ovo.

VL
ST
Stari
12:58 21.09.2021.

Ne može se uspoređivati pokolj ovih divnih životinja koje žive u divljini i na taj način mogu izumrijeti sa klanjem u klaonicama tovljenih životinja namjenjenih za prehranu.

VL
ZA
Zapadnjak
08:17 21.09.2021.

Tesko je ne primijetiti ironiju da na npr divljanje dzihadista u nekoj x drzavi zapadnjaci reagiraju sa "eh, takva je njihova kultura, nemamo se sto petljat" dok na slicnu stvar na npr farskim otocima reagiraju vrlo agresivno i spremni su koristiti neke vrste sile da se prekine ova prilicno ruzna tradicija... s obzirom na ociglednu kontradikciju ta dva stava, jedini razlog koji mi pada na pamet je kukavicluk, ribari s farskih otoka na kritiku nece uzeti pusku i pocet pucat okolo onako kako bi to napravili spomenuti dzihadisti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.