Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak povorka

Tradiciju spašava Fest, a TZ se ‘izgubila’ u organizaciji

'27.08.2010., Karlovac - U Karlovcu svecano otvoreni 24. karlovacki dani piva. Otvorenju je prethodila povorka od Karlovacke pivovare do SRC-a Korana. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
27.08.2013.
u 12:34

Koncept pivarijade Turističke zajednice odbili gotovo svi partneri i sponzori, pa su opravdane kritike da TZ nije sposobna za tako nešto

Povorke će biti, pa je neće biti, pa ipak hoće, ali neće kretati iz pivovare, nego s Trga bana Jelačića. To je samo dio lutanja koje je Turistička zajednica Karlovca prošla tijekom organizacije ovogodišnjih Dana piva.

 Ne žele mali Oktoberfest

 Ako tome pribrojimo i nekoliko promjena koncepcija čitave manifestacije, u samo nekoliko mjeseci, opravdane su kritike da TZ uopće nije sposobna organizirati priredbu koja bi trebala biti jedan od najznačajnijih brendova Karlovca.

 Mnogi misle i da je Karlovačka pivovara, dugogodišnji nositelj većine događajna neopravdano gurnuta u drugi plan. Iz tvrtke poručuju da su oni predlagali sasvim drugačiji koncept za ovogodišnju pivarijadu.

 – Dani piva za nas su iznimno važni. Kako bi se manifestacija unaprijedila, organizatorima smo predložili događaj sličan Oktoberfestu. Smatramo da bi takva vrsta manifestacije bila dobro prihvaćena u Hrvatskoj.

No, organizator je imao drugačiji koncept kojeg smo odlučili podržati jer želimo biti dio Dana piva. Nažalost, taj koncept nije dobio očekivanu podršku drugih sponzora, pa nam je organizator dao novu ponudu. Prihvatili smo generalno sponzorstvo, iako je to uključivalo veći iznos u usporedbi s prvotnom ponudom – objasnio je direktor Alexsander Gerschbacher.

 Doznali smo kako su organizatori željeli na ŠRC dovesti u punom angažmanu gotovo sve hrvatske pivovare. Međutim, u pregovorima, su ih ih odbili. Nakon svega, novi šok izazvala je odluka otkazivanja povorke.

 –Vezano uz povorke organizator nas je informirao da ove godine povorke neće biti. Rečeno nam je da je to zbog novonastalih okolnosti. Smatramo da je povorka u prošlosti bila jedan od glavnih elemenata Dana piva i vjerujemo da će ova godina biti prilika da se razmisli o revitaliziranom konceptu u budućnosti – zaključuje Gerscbacher.

 Platit će ugostitelji

 Na kraju povorka će se ipak održati, ali neće krenuti iz pivovare kao prethodnih godina. Ići će sada s Trga bana Jelačića, a za to najveću zaslugu snose ugostitelji koji su prihvatili financiranje tog dijela projekta. Iz TZ-a je siglo tek priopćenje kako će biti tehnička podrška u organizaciji povorke.

Za povratak povorke najzaslužnije je tvrtka Fest Darka Tučeka koja je kroz udrugu ugostitelja inicirala akciju za osiguranje sredstva kojima će se platiti povorka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije