Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Gay Prideu

Torcida Split 1950: Htjeli antigay prosvjed, a sad tvrde da je šala?!

torcida
Foto: Facebook screenshot
1/3
07.06.2013.
u 15:17

Pripadnici Torcide Split 1950 proteklih dana pozivali su na okupljanje protiv Gay Pridea u Splitu, a sada tvrde da se centru neće ni približiti

Ako je suditi prema Facebook-stranici navijačke skupine Torcida Split 1950., splitski Gay Pride, koji će se održati u subotu, ove godine neće privući na rivu navijače koji ne dijele stajalište LGBT osoba i građana koji ih podupiru.

– Normalno da nikakvog protuskupa, organiziranih dolazaka ili onoga što su oni zamislili da bismo mogli „organizirati“ NEĆE BITI, jer riskirati nekakvu bezrazložnu kaznenu prijavu zbog šačice uvezenih bolesnika jednostavno se ne isplati – kažu na stranici.

Proteklih nekoliko dana navijači s Facebook-stranice najavljivali su kako će na splitsku rivu doći autobusi iz svih krajeva Dalmacije, a jutros su trebali objaviti plan djelovanja.

– Sutra ujutro ćemo PRVI objaviti plan ratnog djelovanja – napisali su na stranici. Danas su objasnili da su se samo šalili.

– Zadnjih dana organi unutrašnjih poslova maltretirali su nekoliko desetaka pripadnika Torcide upravo zbog te nepogode koja zahvati naš grad jednom godišnje. Išli su u kućne posjete, dolazili na posao, glumili klošarsku agenciju i radili telefonske ankete s pitanjem gdje ćemo biti u subotu... Stoga smo se odlučili malo našaliti s njima, njihovim šefovima i tim jadnim društvom koje je pošto-poto odlučilo prošetati našom rivom – dopisali su Torcidaši rekavši da će uži centar grada ostati pust.

S otvorenom mržnjom i sarkastičnim komentarima Torcidaši su napisali kako će pretrpjeti jedan dan, ali "mi svi, kao i vi, imamo zadatak da im ne damo ne samo rivu nego ni bilo koji drugi milimetar našeg grada...".

>>Šundov potpisao dozvole za Gay Pride, dolaze ministri Pusić, Bauk...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije