Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sin bivšeg ministra u HNŽ-u

Topovski udar na generala Jeleča bacio obavještajac, djelatnik OSA-e Zlatko Humo

jeleč
Foto: Vecernji.ba/mod.gov.ba
22.11.2015.
u 11:27

Kako neslužbeno doznajemo, priznao je bacanje eksplozivne naprave iz vozila Opel Astra crvene boje u tunelu, dok se vraćao s posla u Sarajevu u pratnji dvojice sugrađana P.A. i M.A. koji su sinovi jednog uglednog mostarskog liječnika

Dogodio se obrat u slučaju napada na Antu Jeleča, načelnika Združenog stožera Oružanih snaga BiH, doznaje Večernji list BiH. Unatoč početnom negiranju, pritisnut dokazima, Zlatko Humo (24) iz Mostara, djelatnik Obavještajno - sigurnosne agencije BiH (OSA), inače sin bivšeg šefa AID-a u Hercegovini i županijskog ministra, priznao je bacanje improvizirane eksplozivne naprave, tzv. topovski udar, u mostarskom naselju Salakovac.

Kako neslužbeno doznajemo, priznao je bacanje eksplozivne naprave iz vozila Opel Astra crvene boje u tunelu, dok se vraćao s posla u Sarajevu u pratnji dvojice sugrađana P.A. i M.A. koji su sinovi jednog uglednog mostarskog liječnika. Prema policijskim izvorima mladi obavještajac, Zlatko Humo osporio bilo kakvu vezu s prvim čovjekom vojske BiH. Naime, naveo je da nije znao da se iza njih u službenom vozilu vozi general Anto Jeleč te da je riječ o "slučajnosti"

Na teret mu se stavlja kazneno djelo izazivanja opće opasnosti. Nakon što je u petak navečer u tunelu Salakovac kod Mostara bačena eksplozivna naprava ispred vozila načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Ante Jeleča policija je privela tri osobe zbog sumnje da su povezane s napadom, i ispitala ih, te vještačila eksploziv. Ministarstvo obrane BiH prati cijeli slučaj. Izjavu u Tužiteljstvu BiH dao je i general Ante Jeleč opisavši detalje svega što se dogodilo u tunelu Salakovac, te njegov vozač.

Naime, do napada na generala Jeleča došlo je u tunelu Salakovac dok se general vraćao iz Sarajeva kući u Mostar. U jednom trenutku vozilo je u tunelu preteklo vozilo generala Jeleča i nakon toga bacilo eksplozivnu napravu. Saznanje da je Zlatko Humo zaposlenik OSA-e dodatno je dalo na težini slučaju. Postavlja se pitanje što će na početku svog mandata poduzeti novi ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić koji je izabran prije nekoliko dana i koje će mjere izreći Humi.

>> Eksplozija ispred auta generala Jeleča u tunelu kod Mostara. Saslušane tri osobe osumnjičene za napad

Komentara 32

JK
ja-kan
11:44 22.11.2015.

U normalnim državama obavještajci sprječavaju terorističke napade u BiH obavještajci (bar ovaj nesretnik) čine terorističke napade.

DI
Dijaspora
11:44 22.11.2015.

Oslobodit će ga svake krivnje. Pa to je bilo sve isplanirano.

DU
Deleted user
11:42 22.11.2015.

Mlad i zelen Humo na nagovor starijih kolega pokusava siriti teror po Hercegovini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije