Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOĐENJE MJERA

Topolnjak: Tražit ćemo preispitivanje ustavnosti uvođenja COVID potvrda

Davorin Visnjic/PIXSELL
04.10.2021.
u 08:26

– Broj od 800 naših necijepljenih djelatnika uključuje sve tri naše lokacije, među njima su i djelatnici koji su na bolovanju ili rodiljskom dopustu pa vjerujemo da će se s vremenom velika većina naših djelatnika cijepiti – rekla je Gverić Grginić.

COVID potvrde obvezne su od danas u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi, a kako će to proći, govorili su u HRT-ovoj emisiji ''U mreži Prvog'' zamjenica ravnatelja i voditeljica Službe za školsku medicinu HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak i zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore Vikica Krolo. 

Klinička mikrobiologinja iz KBC-a Sestre milosrdnice Ana Gverić Grginić kazala je da su se odlučili za decentralizaciju testiranja – na svakoj zdravstvenoj jedinici organizirali su punkt gdje se djelatnici testiraju.

– Protječe sve u najboljem redu, nema otpora djelatnika i vjerujem da će ova akcija rezultirati većim cijepljenjem djelatnika. Prije dva tjedna imali smo više od 150 ljudi koji su iskazali interes za cijepljenje – kazala je. 

Istaknula je kako kod njih nije bilo prosvjednika. 

– Vjerujemo da su prosvjednici koji su jutros bili ispred KBC-a Zagreb manjina i da će oni vremenom "nestati". Kod nas su liječnici cijepljeni više od 90%, sestre više od 60%, nezdravstveni djelatnici u nešto manjem broju. Broj od 800 necijepljenih naših djelatnika uključuje sve tri naše lokacije, među njima su i djelatnici koji su na bolovanju ili rodiljnom pa vjerujemo da će se s vremenom velika većina naših djelatnika cijepiti – rekla je Gverić Grginić.

Ivana Pavić Šimetin kazala je da su liječnici najviše cijepljena populacija, kao i djelatnici domova za starije te znanstvena zajednica. Istaknula je da se povećava udio cijepljenih u posljednjim tjednima. 

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak najavio je da će Sindikat tražiti preispitivanje ustavnosti uvođenja COVID potvrda.

– Uvijek se sve prelama na medicinskim sestrama u sustavu zdravstva. Smatramo da je trebala prethoditi edukacija. Najveći je problem što će se za mjesec ili dva testiranje naplaćivati. Smatramo da je testiranje nepotrebno i da je to rigorozna mjera jer se djelatnici ne bi trebali testirati u svoje slobodno vrijeme. Vjerujem da će se to u toku tjedna posložiti – kazao je.

VIDEO: Beroš o Covid potvrdama u zdravstvu i socijalnoj skrbi: 'Cilj je zaštita pacijenata i zaposlenika'

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
08:46 04.10.2021.

Treba uvesti pravo da samo cijepljeni i HDZ-ovci mogu glasati na slijedećim izborima!

DU
Deleted user
08:51 04.10.2021.

Neće Šeparović donositi odluke protiv Plenkovića koji ga je amenovao,

Avatar southman
southman
09:01 04.10.2021.

Što će ovome maska ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije