Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD ŠUMSKIH POŽARA

Toplinski val pogodio Australiju: U prosincu u Sydneyju temperature idu do 40 stupnjeva

Ilustracija
Unsplash
09.12.2023.
u 10:26

Vrućina povećava rizik od šumskih požara u ionako visokorizičnoj sezoni požara tijekom australskog ljeta od prosinca do veljače zbog vremenskog fenomena El Nina, obično povezanog s ekstremima kao što su šumski požari, ciklone i suše.

Jugoistok Australije u subotu se našao na udaru toplinskog vala koji je povećao rizik od šumskih požara i natjerao vlasti da zabrane paljenje vatre u velikim dijelovima države Novi Južni Wales.

Nacionalna meteorološka služba predvidjela je maksimalnu temperaturu u Sydneyju, najnaseljenijem gradu Australije, od 40 stupnjeva Celzija, gotovo 15 stupnjeva iznad prosječne najviše temperature za prosinac u gradu.

Na Observatory Hillu u središtu Sydneyja, glavnog grada Novog Južnog Walesa, temperatura je u 13 sati u subotu bila 38,9 stupnjeva, prema podacima meteorološke službe.

Premijer Anthony Albanese rekao je u Sydneyju da je "vrijeme je da se brinemo jedni o drugima i ostanemo sigurni". "Danas u Sydneyu, i u drugim dijelovima istočne obale, to je podsjetnik da klimatske promjene nisu šala", rekao je Albanese.

VEZANI ČLANCI:

Vrućina povećava rizik od šumskih požara u ionako visokorizičnoj sezoni požara tijekom australskog ljeta od prosinca do veljače zbog vremenskog fenomena El Nina, obično povezanog s ekstremima kao što su šumski požari, ciklone i suše.

VIDEO Preporuke HZJZ-a za javnost: Kako se zaštititi od velikih vrućina

Komentara 4

HO
homofobic
10:37 09.12.2023.

A kada ce ako ne sada kada je u Australiji ljeto!

DU
Deleted user
10:33 09.12.2023.

Neviđeno, vrućina u Australiji.

Avatar barba_barba
barba_barba
23:10 09.12.2023.

U prosincu je valjda u Avustraliji lito. Nego eli neko pronaša one avustralske dolare ča u ranin 90in nestadoše)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije