Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunac sezone

Toplinski udar u Hrvatskoj, duge kolone i nesreće na cestama

promet, gužve (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/11
03.08.2013.
u 08:49

"Pakleni dan" se može već prepoznati po jutarnjim temperaturama. U 8 sati u Dubrovniku i na Mljetu je izmjereno čak 29 stupnjeva Celzijevih.

Pravo ljetno vrijeme i toplinski udar danas će vladati Hrvatskom.

Meteorolozi DHMZ pišu da će vrijeme biti "sunčano, vruće i vrlo vruće", a najviša temperatura će u većini krajeva biti od 33 do 38 stupnjeva Celzijevih. "Pakleni dan" se može već prepoznati po jutarnjim temperaturama. U 8 sati u Dubrovniku i na Mljetu je izmjereno čak 29 stupnjeva Celzijevih. Na 27 stupnjeva budili su se stanovnici i gosti u Puli, Rijeci i Splitu. U Zagrebu su u 8 sati izmjerena 23 stupnja, a u Osijeku 22. Meteoalarm za danas upozorava na iznimno visoku temperaturu u dubrovačkoj i karlovačkoj regiji.

Gužva na cestama

Vrhunac turističke sezone uvijek donese i gužve na hrvatskim cestama i na granicama.

U sudaru motocikla i osobnog automobila na autocesti A1 kod Zagreba dvije osobe su ozlijeđene. Nesreća se dogodila oko 12 sati na ulazu u Zagreb, promet se odvijao jednom trakom, a normaliziran je oko 14,20 sati, izvijestila je policija.

Iz HAK-a pišu da je vrlo gust promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se iz smjera Jankomira prema naplati Lučko vozi u koloni dugoj oko 8 kilometara, a iz smjera Buzina oko 9 kilometara.

Na izlazu u Lučkom kolona 25 kilometara

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva vrlo je gust promet u oba smjera. Na naplati Lučko na izlasku s autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 25 kilometara. Vrlo otežano, u koloni dugoj oko 17 kilometara vozi se od čvora Otočac do tunela Grič u smjeru juga.

Gust je promet na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, gdje je na naplati Zaprešić kolona vozila duga oko 2 kilometra. Otežano se vozi na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na A4 Zagreb-Goričan u smjeru naplate Sveta Helena. Na naplati Rupa na autocesti A7 Rupa-čvor Diračje, na ulasku kolona vozila duga je oko 2 kilometra.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se proteže na Istarski ipsilon duga je oko 1 kilometra.

Pojačan je promet vozila i na granicama. - Na izlazu iz Hrvatske: Bajakovo (čekanje oko 3,5 sata), Karasovići (čekanje oko 1 sat), Kaštel i Plovanija (kolona prema oba prijelaza 7 kilometara), Stara Gradiška i Slavonski Brod (na oba izlaza čekanja oko 1 sat).

Na ulazu u Hrvatsku: Macelj, Bregana, Goričan, Metković (čekanje 1 sat), Pasjak (čekanje oko 4 sata), Rupa (kolona oko 5 kilometara) i Bajakovo (čekanje oko 1 sat i 30 minuta).

>>Istražili smo što turisti misle o Hrvatskoj. Evo što kažu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije