Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčki dug
Povratak na članak

Topli doček i hladan tuš za Tsiprasa u Bruxellesu

Svi naglašavaju važnost dogovora, no Syrizin plan očito neće proći

Komentari 13

KI
Kissinger
08:00 06.02.2015.

kak bi rekli naši demagozi u saboru ovaj prodaje demagogiju.reći ću samo jednom "riba se čisti od glave". najveći dojam na mene je ostavio slučajni ministar financija gospon Šu-Šu-Šuker.njegov omiljeni izričaj je bil "što znači 100 milijuna kuna (neprimjerno utrošenih)za proračun od 100 milijardi kuna.momče nije čul za onu izreku "lako je tuđim miloklizom gloginje mlatiti" !!!

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:47 05.02.2015.

Kredite su bogate zemlje sjevera Europe dvale i jos daju siromsnim jugoistocnim clanicama koje su u EU ubacene kao jeftina radna snaga i potrosaci njihovih proizvoda. Tako su Grci dobivali pozajmice kako bi mogli kupovati Njemacke automobile. Njemci bi "prodali" automobile Grckoj i novci koje su im "pozajmili" bi se vratili u Njemcku. Sada se ljudi koji ne znaju kako je sistem funkcionirao pitaju gdje su Grci "pokrali" novce koje su im "Njemci" dali. Njemci su u biti kreditirali sami sebe i novci su u Njemackoj, prema tome ti su novci vec vraceni Njemackoj. Normalno na papiru su Grci duzni jos uvijek sve sto im je pozajmljeno medjutim vrijednost Njemackih automobila je godinama pala dok dug nije, nego je samo rastao uz kamate. Klasicna shema neokolonijalizma medjutim monostvo sirotinje kao i mi su na taj trik nasjeli i sada ne mogu iz zacaranog kruga izaci. Nismo niti mi u nista boljoj poziciji.

VL
FL
flok
20:58 05.02.2015.

nije njemačka vlada određivala plaće grčkog javnog sektora, ako nisi znao, oni su imali mirovine veće nego njemci, od čega, pitam je tebe

VL
LE
Leona*
23:06 05.02.2015.

Grčka - ništa novo.

VL
RA
radiomilevabeograd
21:04 05.02.2015.

U Ateni na protestu milion Grka i svi viču da nemaju posao.Jedan bogati Grk priđe jednom protestantu i ponudi mu posao.Ovaj poče da viče na njega "pa gdje si baš mene našao pored milion ostalih.

VL
FL
flok
21:07 05.02.2015.

ma mile ima istine u tome, grci vole raditi u javnom sektoru, u privatnom sektoru gdje su plaće puno manje naviše rade albanci iz albanije

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
22:08 05.02.2015.

rockerski duo Alexis & Yanis na turneji po Europi, ovaj put bez velikog uspjeha.. inače Grci su veliki šarmeri, a to najbolje znaju Nijemice,Šveđanke,Engleskinje,Francuskinje,Talijanke koje se ljeti masovno sele u južne grčke krajeve

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.