Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla naplata

Toplani blokiran račun, za iduću sezonu upitan nastavak grijanja

'18.02.2010.,Karlovac - Puknuce vrelovoda u naselju Rakovac,djelatnici gradske tvrtke Toplana sanirali kvar, Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
17.04.2012.
u 09:29

Samo u 2011. tvrtka je minus povećala za dodatnih petnaest milijuna kuna, pa će se ukupni gubitak zaustaviti na pedesetak milijuna

Karlovačkoj Toplani blokiran je račun. Zbog dugova koji se mjere u desecima milijuna kuna većina Karlovčana iduću bi sezonu grijanja mogla dočekati hladnih radijatora. Tu su nam vijest potvrdili u Toplani.

 Grad o svemu obaviješten

 Tako nešto moglo se pretpostaviti zbog brojnih nagomilanih problema u Toplani, ali i najava karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića.

 – U gotovo smo bezizlaznoj situaciji. Imamo građane koji smatraju da je postojeća cijena grijanja previsoka, a ujedno i situaciju da možda sljedeće zime neće biti grijanja – poručio je prije dvadesetak dana gradonačelnik Jelić.

 Blokada računa posljedica je također i cijene grijanja. Dugo je bila socijalna, a ne ekonomska kategorija.

 – Zasad mogu samo potvrditi da nam je račun blokirala nacionalna naftna kompanija Ina zbog neplaćenih računa za isporučeni mazut – rekao je direktor Toplane Denis Janžetić. Napominje da zasad još ne može govoriti o konkretnim potezima, koje je u trenutačnoj situaciji nužno povući.

 – Račun nam je blokiran od petka, a o svemu smo obavijestili Grad Karlovac kao vlasnika tvrtke. Kad je riječ o potpunoj financijskoj situaciji, svi će im pokazatelji biti dostavljeni. I vijećnici će imati priliku proučiti čitavu dokumentaciju vezanu uz poslovanje Toplane. Iznos duga samo za 2011. godinu popeo se na približno 15 milijuna kuna – oslikao je tešku situaciju tvrtke direktor Denis Janžetić. Ukupni minus tako će se zaustaviti na pedesetak milijuna kuna.

 Zahtjevi građana

 Tko će se pozabaviti ovim problemom zasad je teško i pretpostaviti. Pokušaji, kao što su posebne rasprave o problemu Toplana, zasad nisu urodili plodom. Rješenje nije donijela niti nedavna rasprava u gradskom vijeću. Brojne kritike su upućene i gradskim i čelnicima Toplane. Gradonačelniku su uručeni i potpisi građana nezadovoljnih sadašnjom cijenom grijanja. Oni pak traže da se nastali gubici ne rješavaju novim povećanjem računa i da zimu dočekaju toplih radijatora.

Ključne riječi

Komentara 2

GA
garo
23:29 19.04.2012.

ode sve u v**it.

TI
tintilinic100
13:05 17.04.2012.

U nekim člancima ranije pisao o tome kako je grijanje u stanovima jeftino. Mnogi se nisu složili samnom. Sad kada ostanu bez grijanja, mislim da će neki građani shvatiti da su bili u krivu. Kakvo god da sada grijanje uzeli, morat će investirati dosta love.. i neće se grijati za tako malo love kao što dosad jesu :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije