Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čega sve ima

Top 12 misterioznih lokacija uočenih na Google maps

duga avion
Foto: Google Maps
1/12
28.08.2013.
u 12:23

Od zatvora u Dublinu preko Sjeverne Koreje do misterioznog kruga Area 52, na površini Zemlje postoje neke neobične pojave

Google maps proteklih je godina zabilježio neobične pojave na površini Zemlje. Ovo su samo neka od misterioznih mjesta prema izboru Mashablea.

1. Čuvar Badlandsa

Ova prirodna formacija u Alberti, Kanada, poznata je kao "Čuvar Badlandsa" i začudno nalikuje na američkog Indijanca koji nosi traku za kosu. Ako pobliže pogledate, čini se kao da nosi i slušalice, no taj dio je zapravo cesta i naftovod.

2. Firefox krug u žitu

Firefox krug u žitu u Oregonu napravila je skupina korisnika Linuxa s državnog sveučilišta u Oregonu 2006. godine da bi obilježila 50-milijunto skidanje datoteke ove internetske tražilice.

3. Olupina broda

Olupina broda u Crvenom moru uhvaćena je na Google maps.

4. Zatvor u Dublinu

Zatvor Portlaoise u Irskoj izgleda kao da je dotjeran u fotoshopu. Iako se ne može sa sigurnošću reći zašto, nepotvrđeni izvor na Wikipediji kaže da je preko stare satelitske snimke stavljena nova iz sigurnosnih razloga.

5. Area 52

Misteriozni krug u žitu nalazi se pokraj Tonopah Test Rangea u Nevadi, a poznatiji je pod nazivom Area 52. Područje je u vlasništvu ministarstva energije SAD-a i pod posebnom je vojnom nadležnošću.

6. Avion duginih boja

Avion koji je preletio Rock Hill u SAD-u evocira dugine boje dok leti zrakom.

7. Misteriozna lokacija u Rusiji

Ne može se reći sa sigurnošću zašto je ovo mjesto u Rusiji zamagljeno, pogotovo jer se nalazi u sibirskoj tundri.

8. Sjeverna Koreja

Osim Pjongjanga, većina Sjeverne Koreje nije vidljiva na Google maps.

9. Simbol meksičkog kartela

Slovo "Z" usječeno je u pustinji u Coahuili, México. Predstavlja "Los Zetas", jednu od najjačih skupina u meksičkom kartelu krijumčara droga.

10. Editirana Kalifornija

Ova snimke ulice u kalifornijskoj Glendori ima neobičnu poruku iznad zumiranog područja. Neke teorije kažu da je riječ o NLO-u.

11. NLO koji je sletio

Struktura koja izgleda kao NLO, koji je sletio na zgradu u Nizozemskoj, zapravo i treba tako izgledati. NLO je postavljen kao dio izložbe, nakon čijeg završetka nije uklonjen.

12. Wanker (drkadžija)

Google maps uhvatile su ovaj prizor na travnjaku kuće u predgrađu na Novom Zelandu.

>>Google pokrenuo stranicu Views za dijeljenje panoramskih fotki

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije