Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivnik Brexita

Tony Blair: Moram 'zaprljati ruke' i vratiti se u politiku

Tony Blair
Reuters/PIXSELL
02.05.2017.
u 06:00

Zajedničko tržište nazvao je Ligom prvaka, a sve ostalo, kaže, ispadanje je u niži rang natjecanja, a većina Britanaca to ne razumije

Bivši britanski premijer Tony Blair, koji je ujedno i jedan od najvećih protivnika Brexita i izlaska Velike Britanije iz Europske unije, najavio je svoj povratak na političku scenu.

– Brexit me izravno motivirao da se više umiješam u politiku – objašnjava 63-godišnji Blair, premijer od 1997. do 2007. – Treba zaprljati ruke i to ću učiniti – izjavio je Blair u razgovoru za Daily Mirror.

Prema pisanju britanskog medija, Blair je kazao kako se ne namjerava se kandidirati za mjesto zastupnika na sljedećim parlamentarnim izborima 8. lipnja niti krenuti u osvajanje laburista, no mora se, kaže, uključiti u saniranje štete koju će Velika Britanija doživjeti izlaskom iz Europske unije.

– Ne želim se naći u situaciji da nisam ništa rekao u ovom povijesnom trenutku jer bi to značilo da me nije briga za ovu zemlju. A to nije tako. Nisam siguran da mogu inicirati politički pokret, ali mislim da postoji niz ideja koje bi mnogi podržali – kazao je bivši britanski premijer.

Tony Blair cijelu je situaciju opisao nogometnim rječnikom kazavši kako je zajedničko europsko tržište zapravo Liga prvaka, dok bi neki drugi trgovinski sporazum između Velike Britanije i EU za Britance zapravo značio ispadanje u nižu ligu.

– Sami sebe izbacujemo iz elitnog natjecanja i marginaliziramo. Moramo se suprotstaviti provođenju “tvrdog Brexita” pod svaku cijenu – zaključio je Blair.

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
18:59 02.05.2017.

Pa tom ratnom zlocincu iz Iraka su ruke odavno uprljane krvlju preko milijun iracana koje su on Bush, Rumsfeld, Wolfowitz, Cheney i ostala ekipa ratnih kriminalaca pobili u agresiji protiv suverene drzave s ciljem kradje njihove nafte nakon sto su izmislili "oruzje za masovno unistenje". Tom kriminalcu je odavno vec trebalo suditi pred medjunarodnim sudom za ratne zlocine.

Avatar Floyd1
Floyd1
19:36 02.05.2017.

Blair i Buch su krivi za smrt najmanje milion ljudi unisteci Irak zbog oruzja za masovno unistavanje.

TO
Toddetski
07:52 03.05.2017.

Još nam fali samo taj psihopat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije