Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banjolučki biskup

Tonino Picula ugostio biskupa Komaricu

p
29.09.2014.
u 11:13

Razgovarali su o preprekama na koje nailaze hrvatski investitori u BiH, projektima u koje se može ulagati te o mogućnostima povlačenja sredstava iz europskih fondova

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula primio je u svom zagrebačkom uredu na Zrinjevcu banjolučkog biskupa mons. dr. Franju Komaricu.

Osim o trenutnoj situaciji u toj zemlji, Picula je, kao nominirani predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BIH i Kosovom, s nadbiskupom Komaricom razgovarao i o mogućnostima mikrogospodarske suradnje.

Razgovarali su o preprekama na koje nailaze hrvatski investitori u BiH, projektima u koje se može ulagati te o mogućnostima povlačenja sredstava iz europskih fondova.

Kao jedan od potencijalnih projekata spomenuta je stara trapistička opatija u Banjoj Luci, u sklopu koje djeluje i sirana. Biskup Komarica smatra to velikim potencijalom za hrvatske kompanije, koje bi svoje proizvode mogle izvoziti u zemlje CEFTA-e.

Zastupnik Picula obećao je pružiti sve informacije i staviti na raspolaganje svoj Ured za pomoć oko pripreme projekata.

>> Picula pozvao EK da proširi listu proizvoda koji se kompenziraju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije