Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA SEZONA 2019.

Tončinić u Beču: Hrvatsku u jedanaest mjeseci posjetilo više od 1,4 milijuna Austrijanaca

Foto: Snježana Herek
1/3
05.12.2019.
u 13:24

Posebno su omiljeni Istra i Kvarner, gdje ostvarujemo gotovo 70 posto svih dolazaka i noćenja iz Austrije, a slijedi ih Zadarska regija

„Iako je do kraja godine nekoliko tjedana i Advent i Božić su još pred nama, već smo sada dostigli rezultat cijele 2018. godine, što potvrđuje već tradicionalnu prepoznatljivost Hrvatske kao turističke destinacije u Austriji“, rekao je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Austriji Branimir Tončinić u srijedu navečer na predstavljanju rezultata  hrvatske  turističke sezone 2019. 

Dodao je kako je 2019. godina u turizmu bila „dosta turbulentna“ zbog povratka konkurentskih zemalja na Mediteranu na tržište.

„U jedanaest mjeseci ove godine ostvareno je više od 1,4 milijuna dolazaka turista iz Austrije i više od 7,7 milijuna noćenja, a s 7,3 posto Austrija je treća zemlja, odmah iza Njemačke i Slovenije, iz koje u Hrvatsku dolazi najveći broj gostiju“, istakao je Tončinić na predstavljanju hrvatskog turističkog rezultata, popraćenom projekcijom prirodnih i povijesnih ljepota naše zemlje,  te pratećom infrastrukturom i raznolikom hotelskom i ostalom turističkom ponudom.

„Uspjeli smo postati jedna od najomiljenijih turističkih destinacija za odmor na zahtjevnom austrijskom tržištu,  pogotovo za one Austrijance koji rado dolaze vlastitim prijevozom  i zato hvala svima vama koji ste nam u tome pomogli“, rekao je direktor HTZ-ove podružnice u Beču obraćajući se nazočnim austrijskim tour operatorima, agencijama i turističkim novinarima. 

„Posebno su omiljeni Istra i Kvarner, gdje ostvarujemo gotovo 70 posto svih dolazaka i noćenja iz Austrije, a slijedi ih Zadarska regija. To me posebno veseli, jer važno nam je Austrijancima približiti i Dalmaciju, ali i  kontinentalnu Hrvatsku“, napomenuo je Tončinić. 

Dodao je kako je iz podataka vidljivo da nas  Austrijanci najviše posjećuju u lipnju i rujnu, većinom umirovljenici,  što za cilj ima proširenje pred – i post-sezone.

O tim impresivnim podacima i posjetima austrijskih umirovljenika Hrvatskoj  govorila je i predstavnica bečke tvrtke SeniorenReisen Austria. 

„Važan događaj za našu zemlju, ne samo politički i gospodarski , nego i turistički je šestomjesečno predsjedanje Hrvatske  Vijećem EU-a  od  1. siječnja 2020., jer nam može donijeti dodatnu prepoznatljivost kao turističke destinacije. A i Rijeka 2020. postaje europska prijestolnica kulture.  Zato radimo na tome da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju“, istakao je Tončinić dodavši kako je vezano uz to za očekivati „povećani broj gostiju iz Austrije“.

Predstavljanju hrvatskih turističkih rezultata 2019. bili su nazočni i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković  i opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu RH Silvio Kus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije