Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPAN SAVEZNIK SAD-A PROTIV KINE

Diže se strah oko ambicija Kine u Istočnoj Aziji: 'Sve ukazuje na to da se tamo jako zakuhava'

09.04.2024.
u 17:07

Japanski premijer Fumio Kishida najavio je, povodom trilateralnog summita između njegove zemlje, Filipina i Sjedinjenih Država, značajno povećanje ulaganja u vojsku i rekao kako Japan više neće sjediti sa strane i mirno gledati na moderni kineski imperijalizam. Inače, podsjeća Tonči Tadić, nitko u povijesti nije uspio osvojiti Japan kopnenom invazijom, a u međuvremenu je njihova obrambena tehnologija i borbena sposobnost znatno narasla.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Art of Noise
Art of Noise
17:57 09.04.2024.

"Inače, podsjeća Tonči Tadić, nitko u povijesti nije uspio osvojiti Japan kopnenom invazijom, ...". Naravski. Dovoljno je bilo baciti dvi' atomske bombe, i to zaredom, i predali su se. Inače bi bili američki poligon za (daljnje) isprobavanje atomskih bombi.

XA
xaron
01:29 10.04.2024.

Niko neče napasti Japan jer tamo nema mjesta ni za Japance a nemaju ni sirovina, plodne zemlje..

AF
AfganistanskiHrvat
18:06 09.04.2024.

Tajvan je Kina isto kao što je Texas SAD. Međutim Texas je kao država ušao u uniju a Tajvan se pokušava odcijepiti. Razlika postoji a znamo što slijedi u oba slučaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije