Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadrankamenaši

Tonči Drpić ušao u HDSSD i izlazi na izbore u Pučišćima

Tonči Drpić
Ivo Čagalj/PIXSELL
11.02.2013.
u 11:50

Osim njega, Tomasovićevoj stranci se priključio i Josip Eterović,a tvrde da imaju podršku brojnih Pučišćana, sitih nebrige općinskih vlasti

Tonči Drpić i Josip Eterović, bivši radnici i sindikalni čelnici bračkog Jadrankamena učlanili su se u Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije. U toj stranci, kako su rekli na konferenciji za novinare u ponedjeljak, pronalaze partnera u borbi za radnička prava. Navodno su ih i druge političke opcije pozivale da se uključe u njihove redove.

- Zvali su nas svi osim HDZ-a i SDP-a od kojih imam PTSP – rekao je Drpić koji je ustvrdio kako je najveći problem Jadrankamena njegovo bogatstvo pa iza svega što se događalo stoje krupne ribe. Ministar Čačić im je obećao rješavanje problema, a sve je završilo stečajem, otkazima i, tvrdi, nastavkom pljačke.

Drpić i Eterović su najavili osnivanje ogranka HDSSD-a u Pučišćima i izlazak na parlamentarne izbore. Drpić još nije potvrdio da će se kandidirati za načelnika općine, ali će sigurno imati listu za Općinsko vijeće.

- Pristupanje Drpića i Eterovića, koji su postali simboli borbe za radnička prava, pokazuju da smo na dobrom putu – ocijenio je Hrvoje Tomasović, predsjednik HDSSD-a koji se ovoga puta obrušio na Tomislava Karamarko i HDZ.

- Karamarko najavljuje da će izaći s gospodarskim programom prvo za sjevernu, a onda za južnu Hrvatsku. Podijelili su Hrvatsku i otišli krivim putem. Nismo mi južnjaci, već Dalmatinci. Za loše stvari koje nam se događaju krivi su oni Dalmatinci koji žive u Zagrebu, što je i Karamarko, a Dalmacija im je mjesto gdje drže vikendicu i brod. Nismo autonomaši, zalažemo se za jaku Hrvatsku s jakim regijima – poručio je Tomasović.

>>HDSSD: Tuđmanovim spomenikom Kerum se želi dodvoriti vlasti

>>HDSSB HDSSD-u: Budite ustrajni u borbi za boljitak zavičaja

Komentara 1

BL
Blekpanther
12:36 11.02.2013.

Jos jedan dokaz da vode sindikata radnici ne zanimaju ,prvu priliku uci u politicke stranke odmah prihvacaju a radnike ostavljaju na cjedilu!!! Nije ih zaliti niti imaju uspjeha na sindikalnom polju niti ce imati na politickom!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije