Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trodnevni posjet

Tomislavu Nikoliću podršku došao pružiti i Rudy Giuliani

rudy giuliani, tomislav nikolić
Reuters/PIXSELL
20.04.2012.
u 20:03

Dok naprednjaci hvale Giulianijev dolazak te ga glorificiraju kao \'\'Veliki dan za Beograd i Srbiju\'\', kritičari njegova posjeta nisu propustili napomenuti da Giuliani posjete često naplaćuje i to oko 25.000 dolara.

Bivši gradonačelnik New Yorka stigao je u četvrtak navečer u Beograd gdje će provesti sljedeća tri dana kao gost Aleksandra Vučića te tako pružiti podršku Srpskoj naprednoj stranci u jeku kampanje uoči parlamentarnih izbora, piše B92.

Giuliani će Vučiću, koji je zamjenik Tomislava Nikolića, prenijeti iskustva koja će mu dobro poslužiti ako bude izabran za sljedećeg gradonačelnika Beograda. Giuliani i Vučić u petak su krstarili Savom gdje je američkom kolegi Vučić prezentirao projekt ''Beograd na vodi''.

Dok naprednjaci hvale Giulianijev dolazak te ga glorificiraju kao ''Veliki dan za Beograd i Srbiju'', kritičari njegova posjeta nisu propustili napomenuti da Giuliani posjete često naplaćuje i to oko 25.000 dolara. Radikali su na te optužbe uzvratili priopćenjem u kojem navode da je Giuliani porijekom iz Čipuljića kod Bugojna te da domaćina Vučića poznaje još od djetinjstva. Stoga je njegov posjet, kako sugeriraju, iskuljučivo prijateljske i savjetodavne prirode.

- Ja sam ovdje privatno i nikada nismo pričali o tome da mi se plati dolazak - rekao je Giuliani koji bi Srbima, osim podrške projekta na beogradskim rijekama, trebao pomoći i dovođenjem američkih investitora u zemlju.

Dolazak bivšeg gradonačelnika New Yorka nije pretjereno dojmio ni Dragana Đilasa koji nije propustio podsjetiti da je Giuliani podržavao bombardiranje Srbije te da je izjavio kako se na Kosovu provodi genocid. Đilas stoga smatra da Giuliani danas nema pravo govoriti o sređivanju Beograda niti na ikoji način sudjelovati u njemu. Dodao je i da su mu domaćini trebali pokazati zgrade razorene u bombardiranju.

Komentara 19

OB
-obrisani-
20:52 20.04.2012.

Hrvatska je došla do onoga što su generacije sanjale. Dans nas ne zanima što misli Nikolić jer će on biti predsjednik države od Beograda do Niša i onako ostatak današnje države za koju se kandidira nije srpski.

TI
tipkarica
21:02 20.04.2012.

Tko je dozvolio da u Hrvatskoj Aleksandar Vucic pravi politicku kampanju prije par dana taj ce odgovarati pred HR sudom!! Josipovicu steze se obruc oko tebe!!

NT
N.T.P.
20:36 20.04.2012.

E jadni Nikoliću .očito t pamet kratka . Giuliani je se svojevremeno zadušno zalagao za bombardovanje Srbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije