Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demokratski savez Hrvata Vojvodine
Povratak na članak

Tomislav Žigmanov: 'Glavni problem Hrvata u Srbiji isključenost iz političkog života'

"Naša je komunikacija i suradnja s Vladom na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem izuzetno uznapredovala", kaže Žigmanov

Komentari 13

TR
Travno221
20:57 02.02.2021.

Hrvatska mora još žešće podržavati Hrvate u Srbiji. Postoje neka obećanja i sporazumi koje Srbi, po običaju nisu ispunili, pa ih treba stalno podsjećati na to.

VL
HE
Herceg
20:55 02.02.2021.

Gospodine Žigmanov za savjet pitajte Pupovca.

VL
Avatar cros
cros
21:56 02.02.2021.

Srpski nacizam u Srbiji nije prestao od 1990 godine do danas. Gospodin Žigmanov je jedini istanknuti Hrvat politički predstavnik Hrvata iz Srbije, ali se na sve načine nastoji posve ga izopćiti iz javnog života. Hrvatska država po tom pitanju nije učinila doslovce ništa!

VL
IC
ICCO
21:03 02.02.2021.

"....izostaje operativna suradnja na terenu – sa mnom kao jedinim političkim prvakom hrvatske zajednice gotovo godinu dana nije službeno kontaktirao ni jedan predstavnik veleposlanstva ili generalnog konzulata Republike Hrvatske u Srbiji" reče Žigmanov, jadno da nemože jadnije.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
12:52 03.02.2021.

"Bunjevački blog" otklanja sve nedoumice.

VL
DU
Deleted user
09:43 03.02.2021.

Hrvati u Srbiji su prepušteni sami sebi . RH nema strategiju i postavljene ciljeve. Politika Srbije išla je radikalno i inicirala pobunu Srba u RH, lukavo pumpajući fiktivni strah od "ust..ša". Prije u SRH i sada, srpska politika"brine, podupire medijskijski gura" svoje Srbe i Jugose(uvijek su jugosi radili u interesu Srbije i izdali Hrvate, (od ORJUNA-e,prešla če..cima, JNA, pucala po svima osim Srbima). U SRH, šef policije u mjestu gdje nema Srba bio je Srbin(doduše često bolji čovjek od naših poltrona). Pogledajte i tada i sada tko su većinom pjevači (koje guraju, to je kruh bez motike).Pogledajte nacionalni sastav stranaka u RH, sastav Sabora po nac, strukturi i Vlade RH(u kukuriku Vladi bilo 47% Srba i Jugosa). Do domovinskog rata broj Srba u RH je rastao, poslije Oluje je pao, no sada opet raste, ništa loše, ali objektivno je tako. Mediji popunjeni i odgojeni tako da uzdižu Furlanku, i Šerbedžiju, Bajagića, Čolića, Đoleta, a pljuju Thomsona, Žinića, Pleter, Premijera RH i još milijun dobro vođenih procesa sa ciljem velikosrpske hegemonije, a primili smo ih u 1. i 2. seobi Srba kad su glave od Turaka spašavali. Da vidimo Srbiju. Vojvodina nikada do sada nije bila Srpska, Srbi u 1.i 2. seobi primljeni u Vojvodinu, Hrvati su tamo bili od pamtivijeka. Hrvata je u Zemunu bilo 70%, 1920, sada ih skoro i nema. U strankama Srbije Hrvata nema, osim Jugosa. Podijelili ih i na Bunjevce, istrijane itd. Nahraniti će ih i napojiti, ali vlast neće dobiti, kao Srbi u RH, nikada.

VL
Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
21:13 02.02.2021.

Srbi su u Hrvatskoj najveca nacionalna manjina dok su Hrvati u Srbiji malobrojni tek na 5 ili 6 mjestu po broju, ne trebamo bit cinicni to se nemre poredit ali svakako treba radit na poboljsanju uvjeta naseg naroda u nekada istocnim pokrajinama hrvatskog kraljevstva koje je danas eto u Srbiji.

VL
DU
Deleted user
01:24 03.02.2021.

Prava je šteta što se hrvatski korpus aktivnije ne ukljjuči u politički život srbije pa da nam kreira unutarnju i spoljašnju politiku

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
22:03 02.02.2021.

Ne brine ih korona, ne brinu ih mala plaće, ne brine ih iseljavanje? Brine ih samo politika? Dio vlasti? Ne vjerujem da su tako odgovorili.

VL
PA
pax5
21:56 02.02.2021.

Zašto se ne traži reciprocitet što našim manjinama u Hr to našim hrvatima u Srbiji...????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.