Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Moji ovčari tu ženu ne bi izgrizli. Oni su je branili od drugih pasa'

Danicu Dražić u listopadu 2009. sedam pasa u Lici izgrizlo do smrti. U Karlovcu se sudi Tomislavu Stipičiću koji kaže da nije kriv
14. siječnja 2016. u 00:05 10 komentara 2881 prikaza
Tomislav Stipičić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Milan Dražić ostao je u šoku kada je zatekao svoju suprugu Danicu (76) kako leži sva u krvi i nepomična na njivi pokraj kuće, okružena psima koji su režali i lajali.

– Rastrgali bi oni i mene, bilo ih je sedam i svi su krenuli prema meni i napali me, ali sam imao štap pa sam ih otjerao. Odmah sam zvao susjede, došla je policija, hitna, ali mojoj Danici nije bilo spasa – svjedočio je Milan Dražić, danas pokojni, o smrti svoje supruge početkom listopada 2009. godine u selu Jošanima u Lici. Čopor od sedam pasa mjesecima je lutao selom bez nadzora vlasnika.

Nakon što su izgrizli Danicu, psi su ostali sjediti oko pokojnice, a najagresivnijeg policija je odmah ustrijelila. Kasnije su ustrijeljena još dva psa, dok su drugi dan, po nalogu ministarstva, ostali psi eutanazirani. Na karlovačkom se Županijskom sudu u obnovljenom postupku sudi Tomislavu Stipičiću, vlasniku spomenutih sedam pasa, zbog toga što ih nije propisno čuvao u ograđenom prostoru.

Mogao bi u zatvor na najmanje tri godine. No, iako su mještani koji su se odmah okupili oko pokojnice tvrdili da su to bili njegovi psi, Tomislav Stipičić tvrdi da nije kriv. Kaže da njegovi psi nikada nikoga nisu napali te da su i psi drugih stočara slobodno šetali mjestom.

– Istina je da nisam bio sa psima jer sam nekoliko mjeseci prije toga ovce preselio iz mjesta. Smatram da moji psi nisu izgrizli pokojnicu jer su je poznavali, već su to napravili psi drugog stočara. Moji su psi došli braniti pokojnicu – kazao je Tomislav Stipičić.

>> Psi napali pastiricu i dvoje biciklista

>> Vlasnici pobjegli s rotvajlerima koji su napali i izgrizli ženu

Elipso

 • Avatar babas
  babas:

  Treba ga poslati u zatvor. Ostavio pse same,gladni lutali po selu i zaklali ženu.

 • Ivanveliki:

  i nakon više od 6 godina, predmet se već našao na sudu.

 • Deleted user:

  mozda su i bili bijesni kada su tako agresivni dali su bili cijepljeni ,,,ne vjerujem sada jos i negira i laze a zena je umrla kazna maksimalna ,,da to je zasluzio pa neka razmislja o svojim postupcima