Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM LISTU

Tomislav Saucha - napušten od svih

VL
07.05.2017.
u 00:04

Njegov je politički uspon išao paralelno s usponom Zorana Milanovića, a oni koji poznaju obojicu tvrde da su slični - arogantni i bahati

Kad je izgovorio “protiv” u Saboru 4. svibnja, Tomislav Saucha ispisao je povijest i na sebe zauvijek stavio obilježje SDP-ovca koji je spasio HDZ. Nebitno je što formalno više nije član stranke u kojoj je odrastao. Kredit je to koji ovaj 37-godišnjak nikada neće moći anulirati. Ili kako kaže njegov dojučerašnji stranački kolega: “Zauvijek će ostati na njemu da je Milanovićev čovjek spasio HDZ.”

Milanović je “oprao ruke”

Pečat je to koji nosi i stranka u koju se Saucha učlanio odmah s punoljetnošću. Baš kako govori SDP-ovac s početka ovog teksta, njegov je uspon išao paralelno s usponom Zorana Milanovića. Mnogi su im i onda i danas pripisivali iste osobine opisujući ih arogantnima i bahatima. Posebice je danas lako, premda pod garancijom anonimnosti, naći sugovornika koji će ponavljati to isto. Nakon “protiv” izgovorenog u saborski mikrofon i potom podržavanja HDZ-ovca Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, jedini koji je u lice Sauchi rekao što misli bio je Arsen Bauk. “Vrištao” je Bauk s govornice, davao izjave koje su dale mašti na volju pa se olako zaključilo da je Saucha jedno “protiv” i jedno “za” tržio za svoju slobodu. Sve te komentare, aluzije, analize, napise i priloge Saucha doživljava iznimno emotivno i teško ih podnosi. U ovom je trenutku on čovjek koji je ostao sam, pod teretom optužnice za krađu državnog novca, bez podrške ljudi s kojima je do jučer i živio i radio. A među njima najviše u oči bode “nestanak” Milanovića s kojim je počeo u Vijeću gradske četvrti Črnomerec.

Cijeli tekst pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema pročitajte još:

>> Večernjak u Parizu: Što uistinu misle Francuzi i kako će glasati na izborima
>> Nenad Šestan, doktor za mozak: Bojimo se Trumpa, jer on ne razumije znanost
>> Otkrivamo: Plenkovićev i Šeksov plan za obračun s Mostom
>> Turska i EU prekinut će procese integracije

Foto: VLm

Komentara 58

NO
Norway
22:11 06.05.2017.

Bauk je razočaran , ha,ha,ha

Avatar dobry
dobry
21:50 06.05.2017.

Neposredno je dokazao da je opljačkao one novce, za koje ga se optuživalo. Da nije, za sobom bi povukao i Z. Milanovića, jer nemoguće da Milanović nije ništa znao o ovome. Pa si mislim, lako je moguće da je bivši Premijer odigrao odlučujuću ulogu kako postupiti, a na Cvitanovu sugestiju u suradnji sa Plenkovićem. Preveliki je ulog bio u aferi Agrokor: Todorić, Gregorić, Škegro, Valentić, Šeks...nedodirljiva udruga utemeljitelja HDZ-ja i države, koja povlači konce iz sjene. MOST je udario tamo gdje je trebalo udariti, ali pokazalo se pretvrdo. Saucha je ovdje samo kolateralna štetai baš me briga što je prodao dušu đavolu, ali novci koje je pokrao su i moji novci, kao poreznog obveznika. Ukrao je od moje djece i to mu ne mogu i neću oprostit. Vraćaj moje pare lopove!

TO
tolitol
21:38 06.05.2017.

Možda ga je netko iz HDZ-a podmitio, a možda i nije. Nekako mi se čini da je čovjek učinio sve kako ne bi došlo do novih izbora. Novi zastupnički mandat on vjerojatno neće vidjeti. A to znači ogroman financijski gubitak za njega. Dakle, radi se o zastupniku koji je vjerojatno svoje interese stavio iznad javnog interesa. Po čemu je on stoga poseban među njima? A što se tiče ogromnog snebivanja u našim medijima nad Sauchom i njegovim potezom, našim novinarima očito nema premca u licemjerju. Kad se otkrila afera s dnevnicama, tada su ga "neovisni" mediji spašavali. Naravno samo zato jer se radi o SDPovcu. Sad ga pribijaju na stub srama, samo zato jer nije glasovao kako su njegovi partijski drugovi željeli. I ja mislim da je Marić trebao pasti, ali ovo je (isto) prozirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije