Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret

Tomislav Nikolić: Izručio bih Ratka Mladića Haagu

Tomislav Nikolić
REUTERS/PIXSELL
24.11.2010.
u 15:39

Bivši šešeljevac tvrdi da bi zbog ulaska Srbije u EU uhitio najtraženijeg ratnog zločinca

Predsjednik Srpske narodne stranke Tomislav Nikolić, bivši radikal i kum Vojislava Šešelja, izjavio je u intervjuu za beogradski Blic da bi uhitio i izručio Ratka Mladića Haaškom sudu.

– Ne bih to učinio drage volje, ali bih ga morao uhititi da ispunim obvezu. Ne ističem da je suradnja s Haaškim sudom osnovni uvjet za ulazak Srbije u EU. Valjda je to bar jasno. Dakako, u mjeri u kojoj je to moguće. Najprije treba omogućiti da se ti ljudi tamo brane, a ne da ih predstavimo kao unaprijed osuđene. Zatim, ako Tadić ne može uhititi Mladića, pa valjda meni nitko neće reći da ga moram uhititi. Znam da bi Tadić drage volje uhitio Mladića. To bi mu bio odlučujući adut da EU potpuno stane na njegovu stranu – kazao je Nikolić.

Srpska narodna stranka nedavno je najavila održavanje velikog prosvjednog skupa protiv vladajućeg DS-a u Beogradu. Datum prosvjeda još nije potvrđen, a analitičari strahuju da bi mogli prerasti u nasilne demonstracije.

Komentara 19

OB
-obrisani-
15:49 24.11.2010.

Srbi su svet narod, eh da mi je upoznat jednog Srbina a da nije psihopata

OB
-obrisani-
15:59 24.11.2010.

strahuju od prosvjeda i nereda u Svrbiji ,Kosovo im odlazi ,Vojvodina se klima kao babin zub,pašaluk na vidiku buaha ha ah aha ha ah aha ha ah aha ha ah a

OB
-obrisani-
18:09 24.11.2010.

a za 100 evra u stanju je da recituje poeziju Mile Budaka i to sa zarom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije