Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove brazde

Tomislav Kuharić i Mario Spudić najbolji su orači Hrvatske

orači
kristina štedul fabac/pixsell
05.09.2011.
u 11:05

Na farmi Šumbar nedaleko od Karlovca natjecala su se 34 orača u dvije kategorije. Ekipno prvo mjesto pripalo je Karlovačkoj županiji

Mario Spudić iz Karlovačke i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije najbolji su orači Hrvatske. Najvažniji su to rezultati Prvenstva hrvatske u oranju koje je proteklog vikenda održano na farmi Šumbar nedaleko od Karlovca. Natjecanje je održano u dvije kategorije.

Porast kvalitete

 U konkurenciji plugova ravnjaka iza Spudića plasirali su se Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske i Željko Krapec iz Bjelovarsko-bilogorske županije. U kategoriji plugova premetnjaka Kuharića su slijedili Zoran Piskać iz Bjelovarsko-bilogorske te Ivan Spudić iz Karlovačke županije. Zbog odličnog nastupa dvojice Spudića Karlovačka županija osvojila je i ekipno prvo mjesto.

Na farmu Šumbar stigla su 34 najbolja orača Hrvatske koja su predstavljala 16 županija i Grad Zagreb. Ukupno je u izlučnim natjecanjima sudjelovalo čak 230 orača. Prema riječima Ivana Katalinića, direktora Hrvatske poljoprivredne komore, ove je godine zamijećen izniman pomak u kvaliteti oranja na natjecanjima koja su održana po županijama.

To je bitno jer oranje u visini prinosa danas sudjeluje i do deset posto. Zato je ovo prvenstvo važna ne samo sportska nego i gospodarska i ruralna manifestacija.

 Dvojica najboljih orača predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu koje će se idućeg rujna održati u Hrvatskoj, u Biogradu na Moru.

 Svi u Biograd

 Prema riječima Tugomira Majdaka, dopredsjednika Svjetske organizacije orača, u Biogradu se očekuje dolazak najboljih orača iz sve 33 zemlje članice organizacije.

Komentara 3

X2
xychhr-200
11:38 05.09.2011.

Kad će jednom organizirati natjecanje u tome tko može pokenjati veće g.... ??? Koje sve budalaštine ljudima padnu na pamet...?!

Avatar Glina74
Glina74
13:17 05.09.2011.

Evo još jednoga dokaza da Karlovac postaje sve veča SELENDRA prije su dolazila gospoda u Karlovac jer je bilo naj zeleniji grad u ondašnjoj državi odnosno naj više parkova sada dolaze orači sa trektorima i preoravajo ali svedno naši poljoprivredniivredni proizvoda nema nego moramo sve kupovati po kojekakovima zentrima i to jabuke iu Novog Zelanda mrkvu iz Kine lubenice iz Turske i tako dalje a mi se dičimo sa oračima da je to njihov sport ali nisu seljaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije