Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomislav Končevski novi predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada

Novi predsjednik zahvalio se svim delegatima, kandidatima i bivšoj predsjednici Nansi Tireli na dosadašnjem radu i rezultatima. "Sada se malo odmorite, a onda svi skupa moramo raditi za boljitak naše stranke i društva u cjelini", poručio je Končevski, koji je i predsjednik stranačke podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.
20. ožujka 2016. u 20:33 19 komentara 2699 prikaza
Tomislav Končevski
Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Saborski zastupnik Tomislav Končevski novi je predsjednik Hrvatskih Laburista - Stranke rada, kojeg je na tu dužnost u nedjelju izabrao 3. sabor stranke.

Novi predsjednik zahvalio se svim delegatima, kandidatima i bivšoj predsjednici Nansi Tireli na dosadašnjem radu i rezultatima. "Sada se malo odmorite, a onda svi skupa moramo raditi za boljitak naše stranke i društva u cjelini", poručio je Končevski, koji je i predsjednik stranačke podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 Končevski je rođen je 8. lipnja 1970. u Zagrebu. Završio je srednju školu u Oroslavju i Vatrogasnu školu u Zagrebu.

 Za čelnu stranačku poziciju natjecala se i dosadašnja predsjednica stranke Nansi Tireli, koju je Končevski pobijedio u drugom krugu jer u prvom nije dobio više od 50 posto glasova.

Tomislav Končevski Tomislav Končevski Zastupnik Laburista: Utopili smo se u populističke laži Zorana Milanovića

Sabor Hrvatskih laburista u Zagrebu je uz novog predsjednika izabrao i ostale dužnosnike i članove središnjih tijela.  Za potpredsjednike izabrani su Marko Magdić, načelnik općine Križ i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće. Za tajnika stranke izabran je Damir Hrdas, dosadašnji tajnik i predsjednik podružnice Zagrebačke županije.

 Laburisti su osnovani 2010. a u prosincu 2011. su na parlementarnim izborima osvojili šest mandata, no podbacili su na izborima za Europski parlament 2014. zbog čega je dotadašnji predsjednik Dragutin Lesar podnio ostavku. Stranka je u oporbi i ima tri saborska zastupnika izabrana s liste koalicije Hrvatska raste.

VIP izdvaja za Vas

  • Fake:

    Ma najbitnije da je ona antipatična na kvadrat koja je htjela biti veći zoka od samog zoke smjenjena a Končevski kaže da joj je najveći minus koalicija sa SDP-om.E to se cijeni.Bjež'te od crvenih što dalje i od onog nekulturnog ... prikaži još! i bahatog premilog vođe.

  • zovgrdelina:

    drugarica tireli svojon nikakvon politikon uništila van je stranku,malo bi pi škila pa malo ka kila

  • B Kosa:

    Tomislave ako mislite stranku ojacati, onda pridruzite se imenjaku iz domoljubne koalicije. Svi smo se cudili kada je Tireli se pridruzila crvenim to vam je stranku i kostalo glasova