Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U franjevačkom centru

Tomislav Karamarko s kanadskim Hrvatima uoči parlamentarnih izbora

Tomislav Karamarko
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
13.06.2015.
u 14:40

U Norval je tzv. otporašima, čiji je član bio i Gojko Šušak, krajem osamdesetih godina putovao i pokojni predsjednik Franjo Tuđman

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko u službenom je posjetu Kanadi gdje će sutra prisustvovati proslavi blagdana sv. Ante u Hrvatskom franjevačkom centru u Norvalu. Na tom se događaju očekuje desetak tisuća Hrvata, a u Kanadi će se Karamarko susresti i s troje ministara – Lisom Raitt, ministricom prometa, Lyn Yelich, ministricom vanjskih i konzularnih poslova, te s Jasonom Kenneyem, ministrom obrane.

Uz šefa HDZ-a, ondje su i glavni tajnik Milijan Brkić, međunarodni tajnik Miro Kovač te tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić. Kada se uzme u obzir destinacija putovanja i kontekst skorih parlamentarnih izbora, Karamarkov posjet dobiva tim više na značaju. Norval je, naime, krajem 80-ih godina pohodio i pokojni predsjednik Franjo Tuđman, koji je ondje posjetio i pripadnike Hrvatskog narodnog otpora, čiji je član bio i pokojni ministar obrane Gojko Šušak. Otporaši su se zalagali za nacionalno pomirenje i stvaranje hrvatske države. Samo mjesto proslave blagdana sv. Ante obilježavaju pak franjevci koji su sedamdesetih godina imali problema s osnivanjem župe.

Karamarko je jučer prema itineraru putovanja trebao pratiti nogometnu utakmicu Hrvatska – Italija u Torontu zajedno s hrvatskim poduzetnicima. Također, trebao se susresti i s Victorom Dodigom, predsjednikom uprave Canadian Imperial Bank of Commerce, jednom od najvećih financijskih institucija Sjeverne Amerike. Večeras HDZ-ova delegacija putuje u Norval, a u Hrvatsku se vraćaju u ponedjeljak. U Kanadi su poslali poruku kako će HDZ učiniti sve da se spriječi iseljavanje Hrvata te da će im gospodarstvo i zapošljavanje biti glavne zadaće.

>>Dva svjedoka protiv Tomislava Karamarka

>>Karamarko: Tužit ću Manolića, svjedočit će operativci koji su me obrađivali!

Komentara 27

ME
Melankolik
17:59 13.06.2015.

Karamarko okuplja, Milanović dijeli !

VA
Varazdinec
17:59 13.06.2015.

Bravo Karamarko!Tako se ponaša budući premijer!

ZE
zeljko1902
20:54 13.06.2015.

jedva čekam izbore da sdp izgubi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije