Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Posuđivanje državnog novca i Milanovićev pokušaj prevare prava je slika ove vlade!'

Milanovićeva sintagma "mi smo svjetlo, oni su tama" svakim danom se sve više rastapa i postaje apsurdna. Ovaj slučaj je prava slika ove vlade, kaže šef HDZ-a.
25. ožujka 2015. u 20:24 96 komentara 3803 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: HDZ
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Kutini je na obilježavanju 25. godišnjice kutinskog HDZ-a komentirao ostavku ministrice Andree Zlatar Violić. Kaže kako je nalaz Državne revizije neko vrijeme bio dostupan članovima Vlade i premijeru Milanoviću.

– Zbog sličnog (ne)djela jedan član HDZ-a, bivši veleposlanik, bio je kažnjen sa 11 mjeseci zatvora. Ovo mogu smatrati samo neuspjelim pokušajem Milanovićeve prevare koji se sada "pravi Englez" – zajedno s gospođom Pusić i ostalim članovima vlade. Odjedanput – ništa ne znaju! Bilo je potrebno, dakle, da saborski zastupnici, konkretno, gosp. Marić, prouče materijal i shvate o čemu je riječ: Ministarstvo kulture na jedan nekulturan način poslužilo je kao bankomat ministrici, i ne znam kome još, da dođu do novčanih sredstava. A kada su otkriveni, novac su vraćali. To mnogo govori o karakteru ove vlade. Milanovićeva sintagma "mi smo svjetlo, oni su tama“ svakim danom se sve više rastapa i postaje apsurdna. Ovaj slučaj prava je slika ove vlade – komentirao je Karamarko.

Osvrnuo se i na problem Hrvatskih željeznica tvrdeći kako bi se mogao riješiti uz pomoć novca iz Europske unije.

–  Željeznica je jako zanimljiva za EU. Ova vlada to mora shvatiti! Od važnosti nizinske pruge pa nadalje. Vidjeli ste, primjerice, problem oko gradnje pruge Dugo Selo – Križevci: na vrijeme nije pripremljena dokumentacija pa smo izgubili 170 milijuna eura. Što reći? Ova je vlada sve rekla prije dvije godine – u prvoj godini nije bilo nikakvih reformi ni pokušaja da se barem naznači da će biti nekog pomaka – kazao je šef HDZ-a.

Naglasio je i kako kutinsku Petrokemiju treba spasiti.

– Ona je jako važna jer se uz nju veže mnogo drugih gospodarskih subjekata – od HŽ-a do šibenske luke, gdje je 50 posto prometa vezano za Petrokemiju. Oni koji se poigravaju sa sudbinom Petrokemije moraju sagledati koje lančano zlo čine ako ne dopuste Petrokemiji da prodiše punim plućima. Mora biti stavljena u pravu namjenu, a ima potencijal da takva postane – kaže Karamarko.

>> Tomislav Karamarko želi privući i birače centra

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
 • Avatar banovina
  banovina:

  Ti naši političari koriste proračun kao svoju deviznu štednju, zato i jesmo tu gdje jesmo..

 • davnor:

  Drugovi podnesite kolektivnu ostavku ! Oni koji ne kradete pljačkate državu svojim neznanjem a možda vam je to i namjera.

 • Uvijek_iskreno:

  Prevara naroda je u Planu 21, varanje naroda je glavna zadaća sdp-a.