Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPIĆ

Karamarko: Nije mi drago da se politiziraju žrtve Jasenovca

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
08.04.2016.
u 21:20

"Ono što smo u DUUDI-ju zatekli je nevjerojatna inertnost sustava"

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je danas u Gospiću nakon sastanka s čelnicima Ličko-senjske županije, gradonačelnicima i načelnicima općina da će zajedno raditi na razvoju te županije i istaknuo nekoliko projekata - izgradnji hidroelektrane Senj II u Kosinju, autoceste Žuta Lokva – Križišće te zračne luke Plitvica.

Karamarko je istaknuo da su to projekti od strateškog interesa za Hrvatsku, a ne samo za Ličko-senjsku županiju.

Budući da se raspravljalo i o problematici upravljanja poljoprivrednim zemljištem, Karamarko je rekao da je u toj županiji tisuće i tisuće hektara napuštenog zemljišta koje treba iskoristiti za proizvodnju zdrave hrane. S tim u vezi upitao je zašto ne bismo bili prepoznatljivi i po proizvodnji zdrave hrane.

Tema današnjeg sastanka bila je i upravljanje državnom imovinom, a prvi potpredsjednik Vlade rekao je da su "stvari u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI)  krenule nabolje", dodajući kako će se to uskoro i vidjeti.

"Ono što smo u DUUDI-ju zatekli je nevjerojatna inertnost sustava, u kojem je bilo blokirano 30 milijarda kuna državne imovine, a mi kao stranka i kao Vlada nećemo dopustiti da tako ostane. Tu ćemo imovinu pokrenuti zbog naroda da konačno doživi otvaranje radnih mjesta i da prestane iseljavanje iz Hrvatske, da ljudi mogu ovdje u Hrvatskoj zasnivati svoje obitelji, a ne u inozemstvu, od Kanade do Australije", rekao je Karamarko.

Predstojnik DUUDI-ja Tomislav Boban rekao je u vezi s aktiviranjem neiskorištene državne imovine da će DUUDI, uz svoje resurse, aktivirati i pojedince iz MORH-a i Ministarstva uprave koji su se bavili fondom nekretnina. Za brže odlučivanje, bit će potrebna i izmjena zakonodavstva, a nacrti nekih zakona, poput onoga o Pelješkome mostu, već su u izradi, rekao je Boban.

Na molbu novinara da komentira odluku židovske i srpske zajednice da se ne odazovu obilježavanju proboja logora u Jasenovcu, Karamarko je rekao kako mu nije drago da se politiziraju žrtve Jasenovca ili bilo kojega brutalnog sustava u prošlosti - nacizma, fašizma i komunizma te je pozvao te organizacije da budu u Jasenovcu.

>> U Jasenovac ne idu ni Bet Israel ni SNV, Romi odlučuju idući tjedan

>> Mrsić o bojkotu Jasenovca: 'To je posljedica politike Kolinde Grabar Kitarović'

Komentara 64

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:00 08.04.2016.

Ma kakva politizacija, ovdje se radi o čistoj istini, jasenovac je radio sve do 1951 godine gdje su hrvati masovno likvidirani, šta bi trebali šutit na skojevske laži....

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
21:51 08.04.2016.

Sam Tito je pobio milijun ljudi, kada će se ti zločini procesuirati !??

BA
bakulušić
21:54 08.04.2016.

Lako je izbjeći politiziranje žrtava Jasenovca. Neka država i državna tijela preuzmu brigu o istraživanju i ozbiljnim radom se mogu postići čuda. Istina će spriječiti svako politiziranje. Dakle, samo istina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije