Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.06.2015. u 12:00

Imati poslodavce na svojoj strani znači prići znatno bliže Banskim dvorima

Sastanak prvog čovjeka oporbe s poslodavcima važan je taktički potez u političkoj igri u godini parlamentarnih izbora. Tomislav Karamarko, sastavši se s predstavnicima HUP-a prije Zorana Milanovića, izborio je prednost jer je prvi ponudio ruku suradnje, ali i zato što će se svi sastanci koji se s političkim strankama održe nakon onoga koji se dogodio u četvrtak činiti kao ponavljanje gradiva. Dokaz je tomu i slab odjek poruka poslanih nakon sastanka u HNS-u koji obnaša vlast i drži u rukama najvažnije gospodarske resore i najveće državne tvrtke. Dan nakon što je Karamarko iz pozicije oporbe najavio “žestoke reforme”, manje je zanimljivo slušati kako se i HNS zalaže za ukidanje Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Karamarku je sam sastanak bio iznimno važan jer dobiti poslodavce koji predstavljaju najmoćnije kompanije na svoju stranu znači prići znatno bliže Banskim dvorima. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Karamarko došao s jakim timom i time dao važnost HUP-ovcima koja im je nedostajala u Milanovićevu mandatu. Iza obećanja tješnje suradnje i uvažavanja prijedloga HUP-a u programskim okvirima HDZ-a koji će, prema njihovu uvjerenju, obilježiti iduće četiri godine može stajati tek predizborna retorika koju obilježavaju prazna obećanja, dobro je da se u javnom prostoru umjesto Drugim svjetskim ratom i Udbom bavimo problemima koji utječu na svakodnevni život građana. Ako HDZ pokrene radne skupine s domaćim poduzetnicima, sigurno je da će iz prve ruke čuti o nelogičnostima koje nameću zakoni i o silnim barijerama koje tjeraju investicije u druge zemlje te koje bi parafiskalne namete mogli preko noći ukinuti. Zajednički rad mogao bi polučiti konkretnijim programom i boljom podlogom za intenzivne rezove koje je sam Karamarko najavio.

Šteta je da SDP predvođen Milanovićem nema potrebu sjesti s ljudima koji pune proračun koji on troši jer, da ima tu želju, mogao bi dobiti nove ideje, a mi učinkovitiju Vladu i brži oporavak gospodarstva.

>> U razgovore za bolju Hrvatsku Karamarko najprije s poslodavcima

Komentara 178

KL
Klarahrv
12:06 20.06.2015.

Vec se sad vidi ogromna razlika izmedju sadasnjeg i buduceg Premijera. Tako radi onaj tko voli svoju zemlju i tko zaista zeli rijesavati nagomilane probleme u Hrvatskoj.

UR
uragan
12:24 20.06.2015.

Milanović pada treći i zadnji put na izborima.

JE
Jelenko18
12:22 20.06.2015.

gosp karamarko zasluzuje biti premjer....njegova suradnja sa ljudima znatno je bolja od sadasnjega nam premjera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije