Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi potpredsjednik Vlade

Tomislav Karamarko: Hrvatska neće blokirati ulaz Srbije u EU

04.11.2015., Zadar -  U sklopu predizborne kampanje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obisao je luku Gazenica. Photo:
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
07.04.2016.
u 14:46

- Međutim, Srbija mora zadovoljiti sve one standarde koje nameće EU , koje smo morali usvajati i mi kroz mukotrpne pregovore koji su trajali šest godina. Sve ovisi o Srbiji – rekao je Karamarko

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je u Rijeci kometirao i aktualna pitanja. Upitan da li će Hrvatska blokirati ulaz Srbije u EU T. Karamarko kazao je da neće i da Hrvatska želi razvijati dobre odnose sa Srbijom i želi da se granice EU prebace još što više na istok tako da i BiH i  Srbija uđu u EU.

- Međutim, Srbija mora zadovoljiti sve one standarde koje nameće EU, koje smo morali usvajati i mi kroz mukotrpne pregovore koji su trajali šest godina. Sve ovisi o Srbiji – rekao je Karamarko dodajući da Srbija sa svojim zakonom o univerzalnoj jurisdikciji za ratne zločine počinjene na području bivše SFRJ "ne može figurirati kao mali Haag".

- O tome se treba sa njima dogovoriti, no o njima ovisi njihov tempo pregovora i zaključenja poglavlja 23 - kazao je Karamarko.

Ocjene koje se čuju iz inozemnih krugova da Hrvatska ide ka fašizaciji Karamarko je nazvao besmislenim, neistinitim i dosta zlonamjernim.

Komentirajući nagađanja o poreznoj reformi i neke najave da će najsiromašniji slojevi "stradati"  Karamarko je kazao da svi zahvati idu u smjeru da oni koji su potrebiti ne budu zakinuti ni u jednom segmentu.

- Siromašnija populacija neće osjetiti ništa negativno- rekao je, a porezne olakšice za roditelje s više djece ići će sa setom stimulativnih mjera.

- Nama je za početak potrebno zadržati stanovništvo u Hrvatskoj i povećati natalitet. U sklopu toga je i mjera o 1000 eura za svako novorođeno dijete. Svima  koji su socijalno ugroženi status će biti popravljen, a oni koji imaju malo više osjetit će to u poreznom smilsu – kazao je Karamarko. 

>> T. Karamarko: Pustimo politiku i podjele, Vlada će uvijek podupirati ovakve projekte

Komentara 23

MI
Miilekubura
15:42 07.04.2016.

EU ima pravila koja Srbija mora ispuniti i najon toga mozemo rszgovarati o ulasku u eU

KL
klokun
15:46 07.04.2016.

Nece blokirati sli dalje još nešto puše Srbija treba napraviti to i to.....

MI
Miilekubura
15:42 07.04.2016.

Naravno da neće ali Srbija treba platiti štetu, vratiti ukradeno blago, vratiti ade na Dunavu, riješiti nestale, ukinuti fantomski sud mini Hag i kad sve to učini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije