Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Tomislav Josić: Naše članove ispituju policajci iz Odjela za terorizam

Tomislav Josić, Franjo Šoljić
Foto: Branimir Bradarić
1/2
02.04.2015.
u 12:30

Ostojićeva bratija teroriste traži među roditeljima i djecom poginulih, među dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata, kaže Josić

Članove Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji su preko dvojezičnih ploča postavljenih u Vukovaru lijepili hrvatske zastave ispitivali su u policiji pripadnici Službe terorizma MUP-a RH. Tvrdi to predsjednik Stožera Tomislav Josić postavljajući pitanje tko je naredbodavac takvoga agresivnoga postupanja te traži reakciju Predsjednice RH, saborskih Odbora, Pučkog pravobranitelja, Vijeća za civili nadzor obavještajnih službi…

Dodao je kako je proteklih nekoliko dana sedam osoba pozvano na obavijesne razgovore u PP Vukovar i da su svi ispitivani od strane djelatnika za terorizam.

– Pilote nam pred nosom obrađuju strane obavještajne službe. Državni sustav podrivaju gospodarski, demografski, medijski i politički teroristi, a Ostojićeva bratija teroriste traži među roditeljima i djecom poginulih, među dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata, rekao je Josić. Jedan od osoba koji su pozivani na razgovor u policiju radi lijepljenja hrvatske zastave preko dvojezičnih ploča bio je i predsjednik Udruge Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić koji kaže kako je policiju posebno interesirala organizacija ističući kako s tim Stožer nema ništa.

– Prišivaju ljudima članak 349., odnosno, narušavanje ugleda RH, zastavi, grbu ili himni za što je zapriječena kazna zatvora od jedne do pet godina pri čemu nema mogućnosti uvjeta ili pretvaranja kazne u novčanu, rekao je Šoljić. Smatra da ukoliko se odjel za terorizam MUP-a bavi tim pitanjem kako onda postoji i mogućnost da im se i sudi po tom djelu poslije čega bi zauvijek ostali obilježeni gdje god se po Hrvatskoj ili svijetu kretali. Komentirajući tvrdnje iz Stožera glasnogovornik PU  Domagoj Džigumović rekao je kako su obavijesni razgovori obavljeni po zahtjevu DORH-a te da je razgovore vodio policajac iz krimi odjela.

– Totalno je nebitna stvar koji konkretno službenik je vodio te obavijesne razgovore. Vodio ga je onaj djelatnik iz krimi službe koji je u to vrijeme bio slobodan i dostupan, rekao je Džigumović.

>> Stožer za obranu Vukovara predlaže 'čipiranje' islamskih terorista

Komentara 20

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:40 02.04.2015.

da ste simpatizeri zločinca Tita ne bi imali problema .

Avatar Becarina
Becarina
13:04 02.04.2015.

Za koji mjesec sve ce biti bolje . Podrska Stozeru !

DU
Deleted user
13:10 02.04.2015.

Da ,ništa čudno, djeca udbaša vode ovu napaćenu i krvlju natopljenu državu. Ta nije si Zvonko Bušić iz čista mira oduzeo život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije