Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Populizam i slatkorječivost sadašnje Vlade prešli su granicu dobroga ukusa'

- Njihove izjave uopće nemaju uporište u činjenicama! Ekonomski se udaljavamo od Europe - poručio je HDZ-ov Tomislav Ćorić
29. kolovoza 2015. u 17:29 98 komentara 1704 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon konferencije za medije potpredsjednika Vlade Branka Grčića na temu rasta BDP-a za 1,2 posto konferenciju je održao i HDZ kako bi reagirali na Grčićeve izjave.

- Populizam i slatkorječivost sadašnje Vlade prešli su granicu dobroga ukusa. Republika Hrvatska se bori s deficitom, događa se eksplozija javnog duga, spadamo među najlošije ekonomije u Europskoj uniji, muku mučimo s kredibilitetom i sve to hrvatska Vlada pokušava liječiti populizmom i slatkorječivošću - poručio je Tomislav Ćorić iz središnjice dubrovačkog HDZ-a i predsjednik stranačkog Odbora za financije, javlja Dubrovački.hr.

Ćorić je rekao da je, kada je ova Vlada došla na vlast, BDP pao za oko 3 posto te da je država izgubila 10 milijardi kuna. - Koliko sam čuo, na današnjoj su konferenciji članove Vlade pozvali građane da mogu početi trošiti kune koje su stavili sa strane? Misle li to na oko 322 tisuća građana koji su blokirani i koji se bore s ovrhama? Ili misle na vojsku nezaposlenih od 257 tisuća koliko ih je u sadašnjem trenutku? Te njihove izjave uopće nemaju uporište u činjenicama! Ekonomski se udaljavamo od Europe, poručio je Ćorić s konferencije za medije održane u Dubrovniku.

>> Grčić: Hrvatska ide naprijed, građani mogu početi trošiti kune koje su stavljali na stranu

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
 • zeze12:

  HDZ je potpuno u pravu, ovo SDP-ovo predizborno dijeljenje državnog novca šakom i kapom ne samo da je degutantno nego je i opasno za opstanak proračuna!

 • Kuburamile:

  Zahvaljujući ovoj vladi Hrvatsja je na dnu dna jer lopovska vlast nas uvela u ropstvo sto milijarda zadužila inpodjdlila između sebe.

 • Avatar CorleoneMichael
  CorleoneMichael:

  Zahvaljujući aktualnoj katastrofalnoj Vladi na samom smo dnu Europe... Srećom uskoro ćemo ih se napokon riješiti...