Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomašić: Uvela bih tehničku vladu, političari nas ne mogu spasiti

- Nema političara u Hrvatskoj koji može u ovakvom stanju izvući zemlju iz krize. Volimo mistificirati politiku, a jednostavno je, ako ne znam ja nešto napraviti dovest ću nekoga tko zna. Uvela bih tehničku vladu i to ne bi bila sramota.
21. travnja 2013. u 14:28 0 komentara 7 prikaza
ruža tomašić
Foto: Screenshot HRT
Pogledajte galeriju 1/3

- Ako nisam pro europski orijentirana, jesam pro hrvatski orijentirana. Uostalom, ne namjeravam se opet za godinu dana kandidirati na europskim izborima - izjavila je Ruža Tomašić, zvijezda izbora za Europski parlament, gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića. 

Još jednom je istaknula da je dobila toliko puno glasova koliko je dobila isključivo zaslugom premijera Zorana Milanovića. 

- Ne bih dobila toliko glasova da premijer nije govorio ono što je govorio. 

Što misli o Milanoviću

Tomašić se osvrnula i na njenu izjavu 'Hrvatska Hrvatima', koja je izazvala polemiku nje i Milanovića. 

- Izgleda kao da se ja opravadam za ono što sam govorila. Ali, gdje je u tom govoru to da sam ja rekla da u Hrvatskoj budu samo Hrvati. A mene uopće ne zanima Milanović. Ako sam govorila govorom mržnje, postoje institucije koje bi se trebale time baviti. A on je posvetio toliko pažnje da bi skrenuo pozornost s onoga što bi trebao raditi. On je premijer svih građana Hrvatske i imam ga pravo kritizirati, zaključila je Tomašića, koja kaže da uvijek kaže što misli, ali da se može dogoditi da joj neke riječi ispadnu nespretno jer još uvijek prvo razmišlja na engleskom, nakon što je dugo živjela u Kanadi. 

O euroskepticizmu

Predsjednica HSP-a AS istaknula je i da ne bi trebao biti problem kritički govori o Europskoj uniji.

- Neki dan su Kanađani pisali da Hrvatska nije još spremna, Merkel je to isto rekla pa zašto ja ne bih i ja mogla reći da još nismo spremni za EU! Također, i u tom Europskom parlamentu ima još zastupnika koji ne zagovaraju Europsku uniju. Oni sami sebe nazivaju euroskepticima

O uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru

- U Ustavu se kaže: može se uvesti dvojezičnost, ali ne kaže mora se. Da, može se uvesti, ali da primjena tog zakona ne ide na štetu ili protiv. Da, jesam da se jednog dana uvede dvojezičnost i u Vukovaru. Kada? Kada se riješe nestali. Ako svi moramo biti ravnopravni, onda trebamo biti svjesni onoga što se dogodilo tamo, poručila je Tomašić te izvukla podatak da u Vladi ima 30 posto ministara Srba, na što je replicirao voditelj Stanković rekavši da su se samo dva ministra izjasnili kao Srbi.  

- Ne znate da to nije točno, meni su to tako rekli prije emisije. Također, u čemu su Srbi danas ugroženiji nego ikad u Hrvatskoj? Kada bi se svi osjećali kao hrvatski narod ne bi bilo problema u Hrvatskoj. Zašto svi ne idemo na boljitak Hrvatske. Jer ako meni bude loše, bit će i mom susjedu Srbinu - ocijenila je Ruža Tomašić. 

Dodala je da ne misli da su komunisti prijetnja Hrvatskoj, te da niti ne misli da su ljevičari u Hrvatskoj nasljednici komunista, ali je protiv podjele na lijeve i desne, nego da treba uvesti podjelu na poštene i nepoštene političare. 

- Nema političara u Hrvatskoj koji može u ovakvom stanju izvući zemlju iz krize. Volimo mistificirati politiku, a jednostavno je, ako ne znam ja nešto napraviti dovest ću nekoga tko zna. Uvela bih tehničku vladu i to ne bi bila sramota. Reći će barem evo ona je priznala da ne može, ali je barem pozvala stručnjake. Pomalo mi je dosta politike, ali Hrvatska treba imati stranku prava. Nakon lokalnih izbora želim napraviti sabor HSP-ovih stranaka i nakon toga ću se povući. 

Umalo se rasplakala u studiju Nije htj

Umalo se rasplakala u studiju

Nije htjela detaljnije razgovarati o događajima kada je prozivala narkomafiju 2007. godine.

- Ne želim o tome. Moju je kćer tada udario automobil, a nikad se nije saznalo tko je bio kriv. Kad vas kći zove u 11 sati navečer s asfalta nije vam lako, rekla je potišteno Ruža Tomašić, umalo se rasplakavši u tom trenutku.

Karamarko bi trebao više biti u S

Karamarko bi trebao više biti u Saboru

- Nemam pojma zašto je Karamarko nepopularan. Možda zato što nije u Saboru dovoljno. Tamo se gradi većina političara. Možda bi trebao biti više tamo. A za Josipovića ne mislim niti da je dobar niti da je loš. Općenito mislim da predsjednik nema prevelike ovlasti. 

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.