Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijesni obožavatelji

Tom i Jerry na udaru cenzure zbog rasističkih scena?

yt
YouTube screenshot
13.08.2013.
u 09:28

Glasnogovornik Warner Brothersa izjavio je kako je tvrtka smatrala da su pojedini dijelovi filmova neprimjereni

Obožavatelji legendarnog crtića Tom i Jerry bijesni su jer su dvije epizode označene kao neprimjerene i stoga uklonjene iz najnovije DVD i Blu-Ray kolekcije. Riječ je o "spornim" epizodama "Casanova Cat" (1951.) i "Mouse Cleaning" (1948.) u kojima su mačak i miš prikazani zacrnjenih lica, piše Daily Mail.

Drugi dio zlatne kolekcije trebao je biti necenzurirana serija popularnih crtića poredanih kronološkim redom, a iako se još nije našla u trgovinama, obožavatelji koji su je odlučili unaprijed naručiti na stranicama Amazona ostavili su brojne negativne komentare. Na Facebooku se pojavila i grupa "Oslobodimo zabranjene crtiće Tom i Jerry".

Glasnogovornik Warner Brothersa izjavio je kako je tvrtka smatrala da su pojedini dijelovi filmova neprimjereni.

Hanna i Barbera napisali su, producirali i režirali 114 kratkih filmova s Tomom i Jerryem između 1940. i 1957. godine, a originalna serija osvojila je sedam Oscara.

>> Francusko-belgijski crtić otvorio dugometražni Animafest

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije