Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kviz

Tog se još nitko nije sjetio: Nema namještanja!

tog se nitko još nije sjetio
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/5
14.11.2013.
u 07:36

Timu enigmatičara, studenata i intelektualaca najteže je sastaviti pitanja iz povijesti

Je li Antonija gotova sa šminkom? Krešimiru uključite mikrofon! Publika je spremna! - čuje se četiri dana u tjednu u Studiju 4 Jadran filma gdje se snima RTL-ov kviz “Tog se nitko nije sjetio!”. Na finalnom proizvodu koji gledamo svakog radnog dana u 19.10 sati radi cijela plejada tehničkog osoblja, producenata, statista... A koliko god nekada rade pod pritiskom vremena, ekipi osmijeh ne silazi s lica, u što smo se i sami uvjerili posjetivši ekipu na setu. Antonija Blaće, voditeljica kviza, na posao dolazi oko 10 sati i to nakon što je već odradila šihtu na Prvom radiju gdje vodi jutarnji program.

Problematični vaterpolo

– Umorna sam stalno, ali ionako nakon te jutarnje šihte ne bih išla spavati pa je bolje da radim. Zahvaljujući mojoj ekipi, Jasni Cindrić koja je zadužena za odjeću, frizeru Ivici Paliniću i Žani Kožul koja me šminka, uspijevam se dovesti u red. Kamo sreće da su sa mnom već ujutro u 4 sata kada ustanem pa da me srede – smije se simpatična Antonija. I ona, baš kao i većina ekipe koja radi na kvizu, testiraju svoje znanje.

– Nekada mi se čini da bih s lakoćom osvojila jackpot, a nekada bih već na prvom pitanju ljosnula. Sa sportom imam najviše problema, naročito vaterpolom jer ga pratim tek zadnjih godina – smije se voditeljica aludirajući pritom na svog dečka, vaterpolista Hrvoja Brlečića s kojim je u višegodišnoj vezi. Krešimiru Sučeviću Međeralu, njezinu suvoditelju, najteža rubrika je film.

– Nisam filmofil, rijetko idem u kino, ali zato na pitanja iz zemljopisa odgovaram bez problema – kaže Krešo. Kaže da su sada, u drugoj sezoni kviza, toliko dobro uigrana ekipa da rijetko ponavljaju scene.

– Najveći problem natjecateljima izaziva mijenjanje pozicija, tu se većinom spetljaju. Emisija traje 40 minuta, a mi je u prosjeku snimimo za sat vremena – kaže Krešo. Dnevno se snime tri emisije, a nakon što voditelji i natjecatelji odrade svoj posao, na scenu stupaju montažeri, režiseri... koji emisiju uređuju za puštanje u eter. No prije svake emisije prethodi i anketa na 100 ljudi prema čijim se odgovorima onda ocjenjuju ponuđeni odgovori natjecatelja. Mjesta za namještanje nema jer osim što se sve radi po BBC-ovoj licenci za emisiju “Pointless”, sve je i strogo kontorlirano, pojašnjava producent Igor Draguzet.

Natjecatelji mogu provjeravati

– Surađujemo s agencijama koje se bave istraživanjem javnog mnijenja i koje nam pomažu pronaći ispitanike. Nikada na dva pitanja ne odgovara ista skupina ljudi. Trudimo se da su ispitanici iz različitih dobnih skupina i iz različitih krajeva Hrvatske – objašnjava Draguzet i dodaje:

– Anketa se ispunjava online, a svaki ispitanik ima svoj jedinstveni kod s kojim pristupa anketi. Isto tako, prije svake emisije znaju se pitanja koja će biti postavljena u kvizu i odgovori svih 100 ispitanika su kod Krešimira na stolu, a svaki natjecatelj mu može nakon završenog kruga doći i provjeriti je li bilo riječi o namještanju. Ipak, takvih situacija do sada nismo imali.

Pitanja sastavlja tim od 15-ak enigmatičara, studenata i intelektualaca, a Draguzet kaže kako je najteže pronaći pitanja iz povijesti.

– Ne možete nekoga pitati da nabroji ratove, povijest je skup singularnih događaja pa sastavljači pitanja upravo s tim područjem imaju najveću muku – kaže producent.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije