Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuju trag novca

Todorić uoči kraha Agrokora prebacio 5 milijuna eura u Dubai

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
13.06.2018.
u 20:57

Novac koji je otišao u Dubai bi mogao objasniti kako Ivica Todorić uspjeva živjeti u elitnoj četvrti Londona dok su mu svi računi blokirani

Dok su radnici Agrokora u ožujku prošle godine strepili za plaće i posao, Ivica Todorić je s računa Agrokora poslao pet milijuna eura u Švicarsku na račun Agrokora AG u Zugu. Zatim je sjeo u aotomobil i sa sinom Antom i službenim vozačom otišao u Graz. Tamo ih je čekao privatni luksuzni zrakopolov kojim su otišli u Zurich. U banci UBS je tih pet milijuna eura zatim prebacio na račun u Dubai. Ovu priču donosi tjednik Express i 24sata.

Protiv Ivice Todorića se tako otvara novi krak istrage za izvlačenje novca. Forenzičari izvanredne uprave su prvo imali problem uopće doći do računa u Švicarskoj dok ta zemlja nije priznala lex Agrokor. Nakon što su otkrili da je novac u Dubaiju, tek tamo treba opet istražiti daljnji trag novca. Sve je predano i Državnom odvjetnišvu.

Ivica Todorić
1/19

Novac koji je otišao u Dubai bi mogao objasniti kako Ivica Todorić uspjeva živjeti u elitnoj četvrti Londona, plaćati skupe odvjetnike i boriti se protiv izručenja ako su mu svi računi blokirani. Tjednik Express piše da to nije jedina sumnjiva transakcija koju je Ivica Todorić napravio dok je cijelo gospodarstvo i javnost drhtala hoće li Agrokor propasti.

On je uspio ispregovarati početkom ožujka dodatnih 100 milijuna eura spasa od Sberbanka. Rusi su inzistirali da oni plate dobavljače, ali im je Todorić dostavio listu. Sberbank je platio 75 milijuna eura dobavljačima, ali oni su polovicu novca odmah vratili nazad u Agrokor u dogovoru s Todorićem.

Todorić je poslao u Švicarsku još 1,5 milijuna eura, a zatim je tim novcem plaćen dvije rate kredita. Račun švicarskog Agrokora je i inače bio u fokusu istražitelja koji su utvrdili da je od 2007. do 2014. preko njega izvlačen novac iz Agrokora za privatne potrebe Todorićevih, piše Express.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar darkkati
darkkati
22:37 13.06.2018.

di su ostale pare

DI
Diesel
23:43 13.06.2018.

Frajer je privatizirao kroz privatizaciju i na kraju napravio firmu od 18 milijardi kuna duznu 50 milijardi kuna? Lik je stvarno talent.

AN
antonelić
21:32 13.06.2018.

todorić naučio kako se grabi živa lova od dr.ive sanadera i nadana vidoševića ... uvijek lova krene prema švicarskim bankama , a zatim lagano u đepić pa uvatiš štraftu ili u salzburg ili london ili u međugorje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije