Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorić uoči kraha Agrokora prebacio 5 milijuna eura u Dubai

Novac koji je otišao u Dubai bi mogao objasniti kako Ivica Todorić uspjeva živjeti u elitnoj četvrti Londona dok su mu svi računi blokirani
13. lipnja 2018. u 20:57 46 komentara 8350 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Dok su radnici Agrokora u ožujku prošle godine strepili za plaće i posao, Ivica Todorić je s računa Agrokora poslao pet milijuna eura u Švicarsku na račun Agrokora AG u Zugu. Zatim je sjeo u aotomobil i sa sinom Antom i službenim vozačom otišao u Graz. Tamo ih je čekao privatni luksuzni zrakopolov kojim su otišli u Zurich. U banci UBS je tih pet milijuna eura zatim prebacio na račun u Dubai. Ovu priču donosi tjednik Express i 24sata.

Kohorst vodi se borba Diplomatsko zaoštravanje zbog Agrokora: Rusija i SAD u bitki za prevlast u Hrvatskoj

Protiv Ivice Todorića se tako otvara novi krak istrage za izvlačenje novca. Forenzičari izvanredne uprave su prvo imali problem uopće doći do računa u Švicarskoj dok ta zemlja nije priznala lex Agrokor. Nakon što su otkrili da je novac u Dubaiju, tek tamo treba opet istražiti daljnji trag novca. Sve je predano i Državnom odvjetnišvu.

Ivica Todorić
1 / 19
London: Ivica Todorić u pratnji supruge Vesne stigao na raspravu o izručenju Hrvatskoj

Novac koji je otišao u Dubai bi mogao objasniti kako Ivica Todorić uspjeva živjeti u elitnoj četvrti Londona, plaćati skupe odvjetnike i boriti se protiv izručenja ako su mu svi računi blokirani. Tjednik Express piše da to nije jedina sumnjiva transakcija koju je Ivica Todorić napravio dok je cijelo gospodarstvo i javnost drhtala hoće li Agrokor propasti.

Herman Gref Čelnik Sberbanka: 'Ne planiramo skoru prodaju udjela u Agrokoru. Dovest ćemo kompaniju u red'

On je uspio ispregovarati početkom ožujka dodatnih 100 milijuna eura spasa od Sberbanka. Rusi su inzistirali da oni plate dobavljače, ali im je Todorić dostavio listu. Sberbank je platio 75 milijuna eura dobavljačima, ali oni su polovicu novca odmah vratili nazad u Agrokor u dogovoru s Todorićem.

Todorić je poslao u Švicarsku još 1,5 milijuna eura, a zatim je tim novcem plaćen dvije rate kredita. Račun švicarskog Agrokora je i inače bio u fokusu istražitelja koji su utvrdili da je od 2007. do 2014. preko njega izvlačen novac iz Agrokora za privatne potrebe Todorićevih, piše Express.

Ivica Todorić | Autor : Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ruski veleposlanik Anvar Azimov Ruski veleposlanik Azimov: Mogao je i SAD spašavati Agrokor
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar darkkati
  darkkati:

  di su ostale pare

 • antonelić:

  todorić naučio kako se grabi živa lova od dr.ive sanadera i nadana vidoševića ... uvijek lova krene prema švicarskim bankama , a zatim lagano u đepić pa uvatiš štraftu ili u salzburg ili london ili u međugorje ...

 • Avalon:

  Frajer je privatizirao kroz privatizaciju i na kraju napravio firmu od 18 milijardi kuna duznu 50 milijardi kuna? Lik je stvarno talent.